• Naslovna
  • Kultura
  • Večeras u A3 nakon dugo godina koncert benda Andrija; Njihov nastup iz 2006. spada u one legendarne

Večeras u A3 nakon dugo godina koncert benda Andrija; Njihov nastup iz 2006. spada u one legendarne


Njihov nastup iz rujna 2006. godine spada među najbolje koncerte koji su se dogodili u A3 (a do sada ih je bilo oko 400). Svojom energijom su tada izvršili bombaški napad i dogodio se klik s publikom koja je skoro srušila tada mali prostor A3-ice (u tadašnjem starom prostoru kafića A3 bila je samo jedna prostorija, a ona druga – u kojoj će se smjestiti šank – napravljena je mjesec dana nakon ovoga koncerta i to baš zbog ovog koncerta).

Kako je na tom koncertu Andrije šank bio odmah do bine, publika ga je plesajući i skačući uspjela za par centimetara pomaknuti. Jug je tada odlučio proširiti kafić i smjestiti šank u drugu prostoriju.

Drugi nastup u Kninu bend je imao na GRR festu 2009. godine. Naravno, prvi nastup bilo je nemoguće ponoviti, pa je publika – velikih očekivanja – ostala malo razočarana, a bend frustriran što se opet nije dogodio veliki prasak.

I evo njih, gotovo deset godina nakon zadnjeg nastupa opet u Kninu. Nećemo se nadati da će ponoviti onu neponovljivu prvu svirku, ali očekujemo odličan nastup. Bit će zanimljivo doznati jesu li i dalje onoliko energični i na koji način je bend, protekom godina, postao glazbeno i aranžmanski zreliji.

Za one koji ne znaju, Andrija je odličan bend iz Livna. Prije desetak godina bili su u samom u vrhu demo scene ovih prostora, onda su se malo primirili, no sada su opet IN, što dokazuje i ovogodišnji dobro posjećeni koncert u Tvornici gdje su predstavili svoj peti studijski album.

Glazba koju sviraju je mješavina žestokog alternativnog rocka i hard core punka uz očit i neskrivajući utjecaj Primusa, američkog benda s kraja 80-ih. Ili kako je sjajno najavljen njihov koncert u Tvornici: “Dinarski/alter, noise, punk/cabaret prepad”.

Ono što ih posebno krasi je velika energija koju publici daju na koncertu.

I koju ćete vjerujemo dobiti i večeras. Vidimo se!

I. Š.

Foto: FB

Izbornik