• Naslovna
  • Društvo
  • Održana početna konferencija u okviru 1,1 milijun kuna vrijednog projekta „Iskoristi priliku“

Održana početna konferencija u okviru 1,1 milijun kuna vrijednog projekta „Iskoristi priliku“


Udruga Zdravi grad iz Splita održala je danas dvorani Studentskog doma Fra Luje Maruna početnu konferenciju u okviru projekta „Iskoristi priliku“.

Projekt „Iskoristi priliku“, vrijedan 1,1 milijun kuna udruga Zdravi grad provodi u partnerstvu s Ekološkom udrugom Krka, a sufinanciran je sredstvima Europskog socijalnog fonda u okviru operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“.

Danas su predstavljeni ciljevi i aktivnosti projekta putem kojeg će nositelj projekta u suradnji s partnerima omogućiti marginaliziranim skupinama na području grada Knina i okolice jačanje stručnih znanja i razvoj mekih vještina.

Bit će ukupno 25 korisnika marginaliziranih skupina, a osposobljavanje će se obavljati za zanimanja voćar, vinar, vinogradar i vrtlar. Provodit će se i program za osnaživanje marginaliziranih skupina te mentorstvo za deset korisnika zajamčene minimalne naknade i to kroz rad na povećanju samopouzdanja te kroz pomoć u traženju posla.

Omogućit će se i jačanje kapaciteta stručnjaka koji rade sa spomenutim skupinama.

Na konferenciji se predstavio i partner u projektu – Ekološka udruga Krka pa smo imali priliku pogledati i kratki film Stjepana Tomića o zadnjem Festivalu ruralne kulture – FRK-u.

I. Š.

Izbornik