• Naslovna
  • Kultura
  • U ponedjeljak na tvrđavi izložba “Rub” Svetislava Cvetkovića

U ponedjeljak na tvrđavi izložba “Rub” Svetislava Cvetkovića


U ponedjeljak će u Galeriji Kninskog muzeja na tvrđavi s početkom u 18 sati biti otvorena izložba “Rub” Svetislava Cvetkovića.

Dr. art. Svetislav Cvetković rođen je 20. srpnja 1980. godine u Livnu, gdje je završio osnovnu i srednju školu. Diplomirao je slikarstvo 2004. godine na Akademiji likovnih umjetnosti na Širokom Brijegu Sveučilišta u Mostaru u klasi prof. Ante Kajinića. Magistrirao je na istoj Akademiji 2006. godine na poslijediplomskom studiju Ars Sacra kod mentora prof. Ante Kajinića i pročelnika studija prof. Josipa Vasilija Jordana. 2017. godine uspješno je obranio doktorsku disertaciju pod naslovom Egzistencijalizam u europskom slikarstvu XX. stoljeća, također na Akademiji likovnih umjetnosti na Širokom Brijegu pod mentorstvom prof. Josipa Alebića.
Izlagao je na deset samostalnih i preko osamdeset skupnih izložaba u zemlji i inozemstvu. Član je Udruženja likovnih umjetnika Bosne i Hercegovine ULUBiH. Dobitnik je više stručnih nagrada, za crtež, slikarstvo, fotografiju i video. Osim slikarstvom, uspješno i aktivno bavi se i fotografijom .
Od 2017. godine, na Akademiji likovnih umjetnosti na Širokom Brijegu obnaša dužnost prodekana za nastavu i studente i predaje na slikarskom odjelu Akademije, te na Građevinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru na studiju Arhitekture i urbanizma.

 

Izbornik