• Naslovna
  • Društvo
  • U Kninu danas traje rasprava o prioritetima u pripremi Strategije partnerstva Svjetske banke s Hrvatskom

U Kninu danas traje rasprava o prioritetima u pripremi Strategije partnerstva Svjetske banke s Hrvatskom


U dvorani Studentskog doma Fra Luje Maruna danas traje regionalna rasprava o razvojnim prioritetima u procesu pripreme Strategije partnerstva Svjetske banke s Hrvatskom.

Naime, Grupacija Svjetske banke započela je s pripremama na izradi Strategije partnerstva s Republikom Hrvatskom za razdoblje od 2019. do 2023. godine.

Proces savjetovanja uključuje lokalnu i regionalnu vlast, javne institucije te predstavnike poslovnog, akademskog i civilnog sektora koji će dati doprinos u razumijevanju ključnih pitanja koja utječu na rast i razvoj te tako pomoći u definiranju razvojnih prioriteta i strategije djelovanja Svjetske banke u našoj zemlji.

U okviru pripreme Strategije, Svjetska banka želi čuti stavove različitih dionika te se s tom svrhom organiziraju regionalne rasprave u nekoliko hrvatskih gradova.

Uvodno je ukratko predstavljena uloga i trenutni program Svjetske banke u Hrvatskoj te dosadašnja promišljanja o budućem djelovanju temeljem analiza i savjetovanja koja su do sada provedena.

U raspravi sudjeluju i Elisabetta Capannelli, direktorica Svjetske banke za Hrvatsku i Sloveniju te Josip Funda, viši ekonomist za Hrvatsku.

Na današnji susret su došli i gradonačelnik Marko Jelić, njegovi zamjenici Marijo Ćaćić i Kristina Perić, župan Goran Pauk i njegova zamjenica Anja Šimpraga.

Rasprava nije bila otvorena za novinare.

I. Š.

Izbornik