Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/hrhuknet/public_html/wp-content/themes/vienna/header.php:2) in /home/hrhuknet/public_html/wp-content/themes/vienna/inc/functions/scripts.php on line 66
 
  • Naslovna
  • Kultura
  • Za večerašnji koncert klasične glazbe Mateje Šarlije i Pedra Ribeira Rodriguesa tražila se stolica više

Za večerašnji koncert klasične glazbe Mateje Šarlije i Pedra Ribeira Rodriguesa tražila se stolica više


Izuzetan nastup u Kninu Mateje Šarlije na flauti i Pedra Ribeira Rodriguesa na gitari! Dvoje mladih glazbenika ponudilo nam je ljepotu koju samo muzika može proizvesti. Svojim čarobnim izvedbama Bele Bartoka, Borisa Papandopula i Astora Piazzolle provozali su publiku zakučastim i lijepim svijetom glazbe. I nisu samo svirali nego su se i igrali i ponudili publici, osim glazbe, i puno neglumljene pozitivne energije.

Nastup se dogodio u maloj prostoriji Pučkog otvorenog učilišta čiji je ravnatelj Mato Milanović, kako su posjetitelji pristizali, vukao stolice iz drugih prostorija da bi svi mogli sjesti. I jedva smo nekako svi stali tu.

I iskreno je priznao ravnatelj da je potpuno iznenađen posjetom jer na sličnim koncertima, kako je kazao, do sada nije bilo više od deset ljudi. A večeras ih je došlo 40!

Ovakva spontanost, ali i neočekivan broj ljudi utjecali su i na Mateju i Pedra da daju sve od sebe i pruže nam nezaboravne glazbene trenutke.

Ivica Šimić

Izbornik