Zelene čistke u Golubiću 14. rujna i Promini 15. rujna


Zelena čistka je zajednička jednodnevna akcija čišćenja i najveći ekološki volonterski projekt u Hrvatskoj. Stoga se pozivaju svi građane dobre volje koji su svjesni važnosti očuvanja okoliša da se i ove godine pridruže ovoj akciji u sklopu globalnog pokreta „World CleanUpDay“.

Zelena čistka 2018. na području Grada Knina održat će se 14. rujna s početkom u 8 sati, a usmjerena je na čišćenje divljeg odlagališta uz korito potoka u zaseoku Borovići u Golubiću. Cilj akcije osim uklanjanja otpada je podizanje svijesti građana o problemu neodgovornog odnosa prema otpadu te važnosti osobne brige za okoliš.

U akciji će sudjelovati zaposlenici i volonteri Grada Knina, Čistoće i zelenila d.o.o. Knin i drugih javnih gradskih ustanova te svi građani koji žele doprinijeti čišćem i ljepšem okolišu. Mole se sudionici koji su u mogućnosti da sa sobom ponesu rukavice i adekvatnu radnu odjeću, a Grad Knin će osigurati hranu i piće za sve sudionike akcije.

Sav prikupljeni otpad će biti propisno zbrinut na deponiju, a sve u suradnji sa tvrtkom „Čistoća i zelenilo“ Knin d.o.o. koja posjeduje dozvolu za gospodarenje otpadom.

Za sve informacije kontakt osoba je Goran Radulović, viši stručni suradnik za zaštitu okoliša i gospodarenje otpadom u Gradu Kninu (mob: 0917500165, e-mail:goran.radulovic@knin.hr).

Još jedna Zelena čistka održat će se u blizini Knina, u Općini Promina.

Ovogodišnju Zelenu čistku u Promini organizira Općina Promina u suradnji s Ekološkom udrugom Krka iz Knina, DVD-om Promina te djelatnicima Javnih radova.

Akcija će se održati 15. rujna s početkom u 10 sati u Čitluku, Kneževići-Čolaci.

Svim sudionicima akcije Općina Promina će osigurati rukavice i vreće za akciju te osvježenja i sendviče. Kao dar i uspomenu na akciju svi sudionici akcije će od Ekološke udruge Krka dobiti platnenu vrećicu.

U suradnji s lokalnom tvrtkom Eko Promina d.o.o sav prikupljeni otpad će biti propisno, sukladno Zakonu, odvojen i zbrinut.

Za sve dodatne informacije možete kontaktirati Antu Čupića na mobitel: 099/887-4822.

knin.hr/I. Š.

Izbornik