• Naslovna
  • Kultura
  • Svečanom dodjelom darova završio projekt “Čitamo za djecu”

Svečanom dodjelom darova završio projekt “Čitamo za djecu”


Udruga Zvonimir u partnerstvu s udrugom Porta i Narodnom knjižnicom Knin uspješno je privela kraju projekt “Čitamo za djecu“ s ciljem razvoja publike u kulturi, financiranim sredstvima Ministarstva kulture.

Tijekom trajanja projekta volonteri udruga ZvoniMir i Porta i djelatnici knjižnice čitali su djeci bajke i priče nastojeći zainteresirati djecu za praksu čitanja i to kroz poticanje i razvoj dijaloga o temama na koje se priče odnose. Kroz formu dijaloga poticali su ih na kreativno i kritičko mišljenje te jasno izražavanje, što će im biti od značajne pomoći u formalnom obrazovanju.

Promičući suvremene metode učenja kao što su filozofija s djecom, kritičko mišljenje te kreativan pristup učenju, tijekom 6 mjeseci koliko je trajao projekt održano je 24 radionice s ukupno 39 polaznika u dobi od 5-10 godina, podjeljenih u dvije skupine; mlađu (5-7 godina) i stariju (7-10 godina).

Svečanom dodjelom knjiga na dar danas je završena provedba projekta. Također, sudjelovanjem u projektu djeca su ostvarila pravo na jednogodišnju članarinu Narodne knjižnice Knin.

Izvor: FB Narodna knjižnica Knin

Izbornik