• Naslovna
  • Društvo
  • EU sredstva za Knin – Prijavite projekt vezan za kulturu, mlade, invalide, starije… U igri milijuni

EU sredstva za Knin – Prijavite projekt vezan za kulturu, mlade, invalide, starije… U igri milijuni


Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava objavilo je otvoreni (trajni) Poziv na dostavu projektnih prijedloga „Razvoj i provedba programa za socijalnu koheziju i povećanje zaposlenosti u gradovima: Belom Manastiru i općini Darda, Benkovcu, Kninu, Petrinji i Vukovaru ”.

Aktivnosti koje će biti financirane u okviru predmetnog PDP-a provodit će se s ciljem unaprjeđenja socijalnih usluga i sadržaja za starije osobe, osobe s invaliditetom te djecu i mlade do 29 godina starosti, povećanja zapošljivosti kao i mogućnosti za zapošljavanje nezaposlenih, uključujući dugotrajno nezaposlene te razvoja i unaprjeđenja kulturnih i umjetničkih usluga za sve stanovnike na području gradova: Knina, Belog Manastira i općine Darda, Benkovca, Petrinje i Vukovara.

Ukupni iznos bespovratnih sredstava iznosi 76 milijuna kuna te je podijeljen po spomenutim gradovima u kojima će se provoditi projektne aktivnosti.

Udio financiranja po pojedinom projektu iznosi 100% prihvatljivih troškova, od čega je 85 % osigurano iz sredstava Europskog socijalnog fonda, dok će obavezni udio nacionalnog sufinanciranja od 15 % osigurati Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava iz Državnog proračuna Republike Hrvatske.

Izvor: knin.hr

Izbornik