Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/hrhuknet/public_html/wp-content/themes/vienna/header.php:2) in /home/hrhuknet/public_html/wp-content/themes/vienna/inc/functions/scripts.php on line 66
 
  • Naslovna
  • Kultura
  • Sutra (u srijedu) koncert u parku: Sviraju jazz virtuozi Hosjak & Novosel

Sutra (u srijedu) koncert u parku: Sviraju jazz virtuozi Hosjak & Novosel


Park preko puta “Općine” koji se u danima Adventa pokazao kao izvanredno mjesto za kulturna događanja i druženje opet se aktivira.

Naime, sutra (u srijedu) udruga Atribut u suradnji s Gradom Kninom organizira u parku koncert virtuoza na kontrabasu i tamburi, jazz majstora Tihomira Hosjaka i Filipa Novosela.

Koncert započinje u 21 sat, a ulaz je slobodan.

Hojsak & Novosel spajaju dva žičana instrumenta različitih tradicija sviranja. Isto tako spajaju razne žanrove poput klasične, etno i moderne jazz glazbe u svoj jedinstveni, prepoznatljivi stil sviranja.

Duo je surađivao s također internacionalno priznatim glazbenicima poput Vlatka Stefanovskog,Theodosii Spassova,Matije Dedića te mnogih drugih.Kako bijahu prepoznati kao specifičan hrvatski brend tako su počeli nastupati za hrvatsku diplomaciju.
Tako je dvojac u prosincu 2017. nastupao na svečanoj večeri u Washington D.C. na 25. proslavi obljetnice diplomatskih odnosa SAD-a i RH. U svibnju 2018. godine su nastupili i u europskom parlamentu u Strasbourgu,Francuskoj.

I. Š.

Izbornik