Ovoga vikenda LegendFest


Tekst i foto: NP Krka

Ovoga vikenda vile ponovno stanuju na Roškom slapu. Iz narodne predaje područja uz rijeku Krku oživljava ih festival priča, mitova i legendi – LegendFest.

U subotu, 7. srpnja i nedjelju, 8. srpnja očekuje nas bogati program koji uključuje zabavne umjetničke sadržaje – koncerte, predavanja, kazališne predstave, izložbe, radionice, performanse i projekcije na nekoliko lokacija na Roškom slapu od 11 h do 22 h.

Za sve posjetitelje osiguran je besplatan ulaz na Roški slap od 17 sati. Također, dva puta dnevno vozit će i besplatan autobus iz Šibenika do Roškog slapa.

POLAZAK: u 10 h i 16 h (Šibenik (Poljana) – Vidici – Konjevrate – usputne stanice – Roški slap)

POVRATAK: u 14 h i 22:30 h (Roški slap – Konjevrate – Vidici – usputne stanice – Šibenik (Poljana))

Do Roškog slapa posjetitelji mogu doći i osobnim prijevozom, kolnim cestama od Drniša, Knina, Lozovca, Skradina i Šibenika.

Ovaj obiteljski festival u Nacionalnom parku „Krka“ prvi put je organiziran 2016. Interaktivnim pristupom, posjetitelje uvodi u svijet mitova, legendi i zanimljivih povijesnih priča vezanih za mjesto na kojemu se nalaze. Sudionici festivala istaknuti su hrvatski umjetnici, glumci, etnolozi, povjesničari, ilustratori i dr. A u njemu najviše uživaju najmlađi, koji u sebi čuvaju magiju. Prostor Roškog slapa, s bajkovitim potočićima, sjenovitom kanjonskom vegetacijom, ostacima srednjovjekovnih utvrda pridonosi mističnoj atmosferi i poziva vile nebeske, zemaljske i voden-vile da opet zaplešu kolo.

Detaljan program LegendFesta nalazi se OVDJE

Izbornik