• Naslovna
  • Kultura
  • Odličan prvi dan GRR Festa; Večeras – Cinkuši, Kawasaki 3P, Mike Parker’s Trio Theory i Mnogi drugi

Odličan prvi dan GRR Festa; Večeras – Cinkuši, Kawasaki 3P, Mike Parker’s Trio Theory i Mnogi drugi


Teško je odlučiti tko je sinoć bio bolji, Sara Renar, Mayales, Porto Morto ili Dr. Smeđi Šećer. Svi ovi dobri, kvalitetni izvođači i bendovi dali su sve od sebe i više od toga. Jer ne može se ostati imun na sjajnu kninsku publiku koja za razliku od publike u nekim drugim gradovima ima koncertnu kulturu (zahvaljujući stotinama koncerata u A3) i zna bendovima i izvođačima dati dobar feedback.

Stvarno je bilo prelijepo sinoć. Svi koji su se popeli na tvrđavu i platili kartu dobili su za nagradu multiinstrumentalnu psihodeličnu alternativu Porto Morta, razigranu i sofisticiranu alternativu Mayalesa, lude ritmove Dr. Smeđeg Šećera i – Saru Renar.

Sorry, ali nju moram izdvojiti. Njen klupski koncert u A3 je jedno od mojih najboljih koncertnih iskustava, a bio sam stvarno na puno svirki. Bojao sam se kako će se na otvorenom, izvan intimnog okruženja malog kluba, izgubiti ta njena čarolija i beskrajna senzualnost. Ali nije. Sara je doista čarobna umjetnica  kakve na ovim prostorima nema. Ako je do sada niste pogledali i poslušali, puno ste propustili.

S obzirom da su prvoga dana festivala bila manje zvučna imena, iznenadila je dobra posjeta, a večeras se zahvaljujući Cinkušima, Kawasaki 3P-u i američkom jazz bendu Mike Parker’s Trio Theory očekuje znatno veći broj ljudi, pogotovo iz Šibenika i susjednih gradova. Osim spomenutih bendova svirat će nam i odlična zagrebačka grupa, cijenjena u alternativnim krugovima – Mnogi drugi.

Upad za večeras je 60 kuna. Vidimo se!

I. Š.

Izbornik