Nepristojno je što nam donosi GRR Fest za 11 dana


Doista je nepristojno dobro – kakvu nam kvalitetu donosi deseti po redu GRR Fest koji će se  29. i 30. lipnja održati na tvrđavi.

Ispričavam se na clickbait naslovu, ali morao sam. Jer na tvrđavi nas za jedanaest dana očekuje  i po sadržaju i po organizaciji –  ozbiljni, veliki festival po uzoru na najbolje festivale u puno većim gradovima. I bilo bi loše da – sukladno kvaliteti – ne bude dobro i posjećen. Ili da bude više ljudi sa strane nego iz Knina.

Festival je to koji je rezultat 14-godišnjeg kulturnog rada i promocije suvremene glazbe – Juga Ramljaka i njegovog tima koji iza sebe imaju skoro 400 organiziranih koncerata u Kninu.

To iskustvo u aktivističkom kulturnom radu te intenzivno praćenje glazbene scene kao i kvalitativno filtriranje muzike jamstvo su – ne samo da na ovom festivalu ne možete naletjeti na loš bend, nego, dapače, da ćete dobiti posluženu kremu, samo vrhnje kvalitetne, suvremene glazbe u Hrvatskoj (i šire jer stiže nam i fantastičan jazz bend iz SAD-a).

Kvaliteta i suvremenost su karakteristike svih bendova i izvođača koji će nastupiti na festivalu, a žanrovski ćemo imati raspon od jazz-a (Mike Parker’s Trio Theory iz SAD-a) i dream popa (Sara Renar) preko suptilne i istovremeno razigrane alternative (Mayales, Porto MortoMnogi Drugi) do čudesnog, multinstrumentalnog etna (Cinkuši) i ludog, cipeloizbijajućeg punka (Kawasaki 3P).

Mnogi od vas zbog obveza i brzog, intenzivnog života nemaju vremena pratiti suvremenu glazbu. Zato vas molim, ukoliko za bendove niste čuli – da testirate istinitost napisanog – da ih ukucate u YouTube i vidite/čujete o kakvoj kvaliteti je riječ.

Osim bendova, ne smijemo zaboraviti i vjerojatno najboljeg DJ-a u Hrvatskoj, Dr. Smeđeg Šećera koji sa svojih ploča pusta skrivene funky $ disco & etno & plesne hitove koji će izazvati velike probleme jer će vam noge i ruke otkazati poslušnost.

Evo line-upa s informacijama o izvođačima:

? Petak (Friday), 29.06.2018.
Sara Renar
Porto Morto
Mayales
Dr. Smeđi Šećer

? Subota (Saturday), 30.06.2018.
Mnogi Drugi
Cinkuši
Kawasaki 3P
Mike Parker’s Trio Theory (USA)

Evo i informacija o ulaznicama:

? ULAZNICE / TICKETS ?

? Dnevna ulaznica 60,00 HRK
? Festivalska ulaznica 100,00 HRK
? Festivalska ulaznica (pretprodaja) 80,00 HRK

Više o tome kako kupiti ulaznicu u pretprodaji:
http://www.grr-fest.net/ulaznice ?

Organizator festivala je Udruga Atribut, pokrovitelj je Grad Knin, partneri su Kninski muzej, Visoka škola Aspira, udruga Scientia populo, Ekološka udruga Krka i udruga Carza, a medijski pokrovitelj je portal Huknet.

Besplatni kamp bit će na Marunuši gdje goste očekuju brojne radionice i rekreacija.

Sve o festivalu možete naći na izvrsno napravljenoj internet stranici festivala

http://www.grr-fest.net ?

Svi detalji koji vas mogu zanimati su i na “eventu” na facebooku OVDJE

Vidimo se na GRR FEST-u! Za kraj, evo i sjajne video najave.

Ivica Šimić 

Izbornik