• Naslovna
  • Kultura
  • Večeras u A3 koncert pulskih bisera svjetske kvalitete – Nikol, Luke i Vedrana (NLV)

Večeras u A3 koncert pulskih bisera svjetske kvalitete – Nikol, Luke i Vedrana (NLV)


Bend NLV su izvorno Nikol, Luka i Vedran, a u A3 će nastupiti u proširenoj i još boljoj veriji benda.

Spomenutih troje mladih ljudi su tri glazbena bisera iz Pule koja zajedno stvaraju moćnu vokalno-instrumentalnu priču, muziku – slobodno možemo reći – svjetske kvalitete. Prije nego uopće nastavimo s najavom, poslušajte ih kako zvuče…

Ako posjetite Pulu, ući ćete u multikulturalnu mješavinu drevne povijesti i moderne mediteranske arhitekture. I upravo tu, u srcu grada, oduzeti će vam dah rimski amfiteatar. Puno priča je ispričano na tom mjestu, a ima ih još koje čekaju da budu ispričane. NLV je jedna od njih…

Sastavljen od strane troje mladih i talentiranih glazbenika, Nikol Ćaćić, Luke Šipetića i Vedrana Grubića, bend NLV je započeo svoju priču u 2012., upravu tu u srcu Pule. Troje prijatelja, cura i dva momka, koji se poznaju od djetinjstva, počeli su pisati pjesme i stvarati glazbu zajedno.

I bješe stvorena jedna alternativna, indie ljepota puna nade i snova.

Njihova kreativnost i zajednički rad su rezultirali njihovim prvim EP-om, imenom “…and who are you?”, impresivnom kolekcijom akustične glazbe i indie korjena, izdanim u travnju 2014.

Njihova glazba je ispunjena nitima ljudskih sudbina i svakodnevnog nadahnuća, krojena od mnogo priča. EP sadržava 5 pjesama, sa nesavladivim “Guide Me Home” i “You” izdanim kao singli.

Nakon NLV-ovog prvog EP-a, izdan je i album prvijenac 2016. godine pod nazivom „NLV“ koji su najavili singlom Bitter. Zanimljivo je da su tako rano u svojoj karijeri uspješno promijenili glazbeni pristup, a opet zadržali svoj prepoznatljiv eteričan zvuk.

Svjesno ili nesvjesno, vrlo brzo ulaze u uho tako da nije moguće čuti Wake Up (Lies) i nastaviti s danom bez pjevušenja „Take the day and hold it in your hand / And find someone to love today“. Sisters of the sun jedina je koja funkcionira kao svojevrsna devijacija, koja ponešto optimističnijom vibrom odskače od drugih i zapravo je idealan suputnik u putovanjima.

Vizualni identitet albuma potpisuju Oleg Šuran i Jelena Perišić, producent je Marijan Jelenić, a miks i master radio je Perica Šuran.

Koncert u A3 organizira udruga Atribut, a upad je 20 kuna. Sponzor koncerta je HDS ZAMP. Evo još jednog njihovog videa.

Tekst: I. Š. + najava koncerta na FB stranici Caffe Bara A3

Izbornik