• Naslovna
  • Društvo
  • NP Krka: 110 studenata i profesora iz Hrvatske i svijeta o održivom turizmu i inovacijama

NP Krka: 110 studenata i profesora iz Hrvatske i svijeta o održivom turizmu i inovacijama


Autor: NP Krka

Ukupno 110 međunarodnih studenata i profesora sudjelovalo je na promotivnom događanju za ciljani tržišni segment na temu Održivi turizam i inovacije u posjećivanju Nacionalnog parka „Krka“.

U ponedjeljak, 7. svibnja 2018. u Gradu Skradinu, djelatnici Javne ustanove „Nacionalni park Krka“ predstavili su projekt Nepoznata Krka, kao međunarodno i nacionalno promotivno događanje za ciljani tržišni segment na temu Održivi turizam i inovacije u posjećivanju Nacionalnog parka „Krka“.

Promotivno događanje okupilo je 110 studenata i profesora iz Zagreba (Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu), Münchena iz Njemačke, Muscata iz Omana, Haife iz Izraela, Budimpešte iz Mađarske te članove Svjetske turističke akademije i laureate Svjetske turističke organizacije – profesore sa University of Wisconsin-Stouta iz Sjedinjenih Američkih Država, Hebrew Universityja iz Izraela i Leeds Beckett Universityja iz Velike Britanije. Na promotivnom događanju bili su i profesori iz Australije, Kanade, Španjolske i Meksika koji su imali priliku saznati sve o održivom upravljanju posjećivanjem i provođenju edukativnih projekata u Javnoj ustanovi „Nacionalni park Krka“, koji su okosnica samog projekta Nepoznata Krka.

Kroz suradnju sa Ekonomskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu dogovoreno je predstavljanje projekta Nepoznata Krka: skrivena blaga gornjeg i srednjeg toka rijeke Krke u cilju promocije projekta, održivog turizma i važnosti provođenja inovacija u posjećivanju zaštićenog područja te stvaranja vidljivosti projekta čime se doprinosi mogućnosti korištenja lokaliteta u budućnosti. Sudionici su, uz prezentaciju projekta, imali mogućnost obići područje Nacionalnog parka „Krka“ i lokalitete na kojima će se odvijati projekt Nepoznata Krka.

Projekt Nepoznata Krka objedinjuje sve ono čime se Javna ustanova „Nacionalni park Krka“ kao upravljačka struktura bavi. Zaštita prirode, održivi razvoj i infrastrukturna ulaganja, upravljanje posjetiteljima, suradnja s lokalnom zajednicom te edukativne i prezentacijske aktivnosti objedinjene su u projekt koji će pozitivno utjecati na ukupan razvoj cijelog područja srednjeg i gornjeg toka rijeke Krke.

Projektom je predviđen niz infrastrukturnih intervencija unutar NP „Krka“, osmišljavanje i uvođenje novih prezentacijskih i interpretacijskih sadržaja, poput izgradnje, uređenja i opremanja posjetiteljskog centra Eko kampus Krka u Puljanima i opremanja Centra za interpretaciju prirode Krka – vrelo života u Kistanjama, s likovnim i multimedijalnim interpretacijskim postavom, uređenje pješačkih staza, elektrifikacija brodskog prometa i unaprjeđenje sustava upravljanja sadržajima i posjetiteljima, u sklopu kojega su predviđene brojne edukativne aktivnosti radi povećanja sigurnosti posjetitelja, ali i podizanja svijesti javnosti i dionika iz sektora obrazovanja, turizma i medija o prirodnim bogatstvima rijeke Krke i procesima vezanim za nju.

Izbornik