• Naslovna
  • Crna kronika
  • U zatvoru odvjetnik koji je ukrao novac Amerikancima koji su htjeli kupiti TVIK

U zatvoru odvjetnik koji je ukrao novac Amerikancima koji su htjeli kupiti TVIK


Autor: Zadarski list

U zatvoru je završio odvjetnik koji je ukrao novac Amerikancima koji su htjeli kupiti TVIK, piše Zadarski list.

Bivši odvjetnik Davor Buljan (66), poznat pod nadimkom “đavolji odvjetnik”, nalazi se iza rešetaka Remetinca od 22. ožujka ove godine. Tu je završio nakon što je 14. veljače ove godine Županijski sud u Zadru raspisao potragu za njim, a temeljem pravomoćne presude opoziva uvjetne osude koja mu je bila izrečena presudom Općinskog suda u Zadru, potvrdio nam je glasnogovornik Županijskog suda u Zadru, sudac Hrvoje Visković. Buljan je trenutačno na Odjelu za dijagnostiku u Remetincu, a nakon toga utvrdit će se gdje će služiti zatvorsku kaznu koja mu je praktično već počela.

Buljana je tužiteljstvo teretilo da je 11. prosinca 2002. godine s Antom Ljubičićem i Michaelom Pranjićem, Hrvatima koji žive i rade u Americi, ugovorio kupnju tvornice TVIK d.d. Knin koja je tada bila u stečaju, ali da on tvornicu nije kupio, već da je muškarce prevario i “uzeo” im 175 tisuća američkih dolara.

Po navodima optužnice, on se u njihovo ime javio na prvi natječaj za kupnju TVIK-a na Trgovačkom sudu u Šibeniku, no on je kasnije bio poništen. Na drugi natječaj objavljen nešto kasnije nije se javio, a američke je Hrvate držao u uvjerenju kako je njihova kupnja tvornice još uvijek izvjesna, iako je na tom natječaju TVIK već kupio DIV d.o.o. iz Samobora.

Izbornik