Povjerenstvo za sukob interesa kaznilo Josipu Rimac s 4000 kn


Autor: HINA

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa kaznilo je državnu tajnicu u Ministarstvu uprave Josipu Rimac s 4000 kuna zbog netočne i nepotpune prijave u imovinskoj kartici, u kojoj nije prijavila da ima tri stana, već je samo prijavila kuću u Kninu. Rimac može platiti izrečenu sankciju u dvije rate.

Kao propust je utvrđena činjenica da je Rimac (HDZ) u imovinskoj kartici navela kuću u vlasništvu supruga, no kuća je etažirana i ima tri odvojena stana, tako da nije riječ o jednoj nekretnini, nego njih tri.

“Možemo nedvojbeno utvrditi da je dužnosnica ovdje povrijedila odredbe zakona vezano za točno i potpuno iznošenje podataka o svojoj imovini. Bez obzira na točnu vrijednost i zakonitost dobivanja te nekretnine, ona u odnosu na podatke iz zemljišnih knjiga nije istinita”, kazala je izvjestiteljica u Povjerenstvu Tončica Božić.

Povjerenstvo se složilo da je Rimac mogla zatražiti to tijelo za dodatna objašnjenja vezano za prijavu imovine u kartici, no ona to nije učinila, a nije izmijenila podatke ni nakon pokretanja postupka zbog sukoba interesa.

“Postoji mogućnost da se u napomeni napiše sve što treba i pojasni, pa onda ne bi bilo problema. Ovo traje dugo i dužnosnica nije izmijenila podatke u imovinskoj kartici od 2016., a s obzirom na činjenicu da je već bila sankcionirana vezano za povrede odredbe podnošenja izvješća u imovini, predlažem sankciju od 4000 kuna”, kazala je Božić.

Rimac može platiti izrečenu sankciju u dvije rate.

Foto: Arhiva Hukneta

Izbornik