• Naslovna
  • Društvo
  • Plenković primio Marka Jelića i ostale nezavisne gradonačelnike i načelnike ujedinjene u udrugu; Razgovaralo se o Inovacijskom središtu i vojarni Krka

Plenković primio Marka Jelića i ostale nezavisne gradonačelnike i načelnike ujedinjene u udrugu; Razgovaralo se o Inovacijskom središtu i vojarni Krka


Predstavnici udruge nezavisnih načelnika i gradonačelnika među kojima je bio i potpredsjednik udruge, kninski gradonačelnik Marko Jelić bili su na razgovoru kod premijera Andreja Plenkovića, piše Šibenski.

Svrha susreta nezavisnih lokalnih čelnika sa šefom Vlade bila je uspostavljanje komunikacije i partnerskih odnosa.

– Nismo Most 2, nismo stranka i ne zanima nas nacionalna politika i ideologija – istaknuli su nezavisni načelnici i gradonačelnici.

O kojim su problemima razgovarali otkrio je kninski gradonačelnik Jelić.

– Knin muče projekt Inovacijskog središta, vojarna Krka itd. Cetingrad ili Osijek imaju svoje probleme. U izravnom kontaktu s Vladom upozorili smo na prepreke koje nam stoje na putu kako bi se našlo rješenje za njih. Bitna je otvorenost komunikacije – napomenuo je Jelić i uputio dramatično upozorenje kako vremena – nema.

– Treba biti realan. Mi u lokalnim zajednicama jednostavno kvalitetnih ljudi nemamo dovoljno, mi smo pred demografskim slomom i trebaju nam svi koji nešto znaju i mogu, nezavisno od stranačke i ideološke opredijeljenosti. Da, naravno, možemo i dalje preferirati bliske, a ne kompetentne osobe, ali gdje će nas to dovesti? Jednostavno, više nemamo vremena. Želimo najbolje ljude, najstručnije i najkompetentnije. A nezavisni uglavnom dosad nisu imali doticaja s politikom. Ostvarili su profesionalne karijere i u svom poslu bili sam vrh struke, a tek onda su, kao realizirane osobe, ušli u politiku. I to je naša prednost. Zbog toga nezavisni imaju rezultate. Pogledajte kolegu Dabu, gradonačelnika Novalje, njegov grad ima najveće prihode po glavi stanovnika i s takvim ljudima se trebamo povezivati i jedni od drugih učiti. Dabogda Knin sutra imao takve rezultate – izjavio je Jelić za Šibenski.

Izvor: Šibenski.

Foto: Arhiva Hukneta

Izbornik