• Naslovna
  • Sport
  • Josip Teskera i Petra Batić najbolji natjecatelji Čigra Opena! Divovcima 3. ekipno mjesto

Josip Teskera i Petra Batić najbolji natjecatelji Čigra Opena! Divovcima 3. ekipno mjesto


Piše: Dragan Pinjuh

U subotu su u Zagrebu u dvorani Doma sportova ugošćeni mali heroji na, po mnogo čemu, jedinstvenima 9. Čigra Limač Kupu i 6. Čigra Openu.

6. Čigra Open bio je kriterijski turnir za ulazak u reprezentaciju u disciplini formi i turnir s nacionalne liste Hrvatskog taekwondo saveza za juniorski dobni uzrast.

U sklopu natjecanja nastupili su i odrasle osobe s intelektualnim i fizičkim poteškoćama iz Hrvatske i inozemstva u disciplini parapoomsae. U sklopu turnira nastup su imali i djeca s posebnim potrebama i Downovim sindromom iz programa Čigrin let.

U dobro organiziranim terminima natjecalo se preko 799 natjecatelja u dobi od djece iz vrtića do seniora iz Hrvatske i susjednih zemalja. Najuspješniji bili su nagrađeni i bogatim poklon paketima sponzora.

Turnir se i ove godine održao pod visokom pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde-Grabar Kitarović i gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića.

Naši DIV-ovci su bili izvrsni. Od 13 natjecatelja osvojili su 9 medalja i treće ekipno mjesto u kadetkinja. A najboljim natjecateljima turnira proglašeni su Josip Teskera u juniorskom uzrastu te Petra Batić u kadetskom uzrastu.

Medalje za #tkdivknin #NPKrka osvojili su:

Josip Teskera – zlato (tri pobjede)
Petra Batić – zlato (tri pobjede)
Lorena Djak – zlato (tri pobjede)
Nika Dodik – zlato (jedna pobjeda)
Kristina Jakovljević – srebro (tri pobjede)
Petra Lea Jelić bronca (dvije pobjede)
Mate Teskera – srebro (dvije pobjede)
Lea Grbaca – bronca (dvije pobjede)
Elizabeta Krišto – bronca ( dvije pobjede)

Izbornik