Predavanje prof. dr. sc. Željke Roje o grlobolji


Eminentna stručnjakinja, otorinolaringologinja, izv. prof. prim. dr. sc. Željka Roje održat će u srijedu, 14. ožujka u TCR dvorani Veleučilišta Marka Marulića u 18 sati predavanje na temu grlobolje.

Evo par uvodnih crtica u predavanje.

Grlobolja je simptom s kojim se susrećemo barem jednom u životu. Iako se javlja u svim razdobljima godine, ovi hladniji zimski dani ipak su najčešće vrijeme kada je grlobolja prisutna među nama.

Grlobolja se manifestira na razne načine npr.: bol u grlu, pečenje i iritacija pri gutanju. U većini slučajeva grlobolje su posljedica virusnih infekcija gornjih dišnih putova koje ne treba liječiti antibioticima.

Antibiotike će vam prepisati vaš liječnik ukoliko imate bakterijsku točnije streptokoknu grlobolju. Veliki broj grlobolja nije infekcijske prirode, već je posljedica oštećenja sluznice ždrijela suhim zrakom, želučanom kiselinom ili je posljedica tumora i ozljeda ždrijela.

U koju skupinu grlobolja spada vaša grlobolja saznati ćete na ovom predavanju na kojem će svaki sudionik dobiti i besplatan primjerak priručnika za pacijente na istu temu.

Veliki broj pacijenata koji svakodnevno bezuspješno pokušavaju riješiti problem stalnim uzimanjem antibiotika, bili su glavni motiv doktorice Roje da posjeti naš grad Knin, koji s razlogom zovu „grad mladih“ – kako bi nam dala sve odgovore u svezi grlobolje iz prve ruke.

Tema je zanimljiva i aktualna, stoga vas pozivamo da dođete i pozovete svoje prijatelje, te više o ovoj temi saznajte u predavanju!

I. Š.

Izbornik