• Naslovna
  • Društvo
  • Što – bez zastrašivanja – kaže sedmodnevna vremenska prognoza za Knin

Što – bez zastrašivanja – kaže sedmodnevna vremenska prognoza za Knin


Senzacionalistički naslovi donose klikove, a klikovi, posredno, novce. Stoga danas velika većina portala pribjegava takvim metodama izvještavanja pa makar svjesno čitatelje pravili budalama.

Dovoljno je na vodećim hrvatskim portalima vidjeti najave za svaku promjenu vremena – u kojima je armagedon mila majka u odnosu na ono što će nas po njihovu pisanju zadesiti. Tako se danas u naslovima može pročitati da nas narednih dana čeka vrijeme opasno po život.

Zato je moja preporuka, kad vidite takve naslove, zaobići ih i otići na službenu stranicu Državnog hidrometeorološkog zavoda OVDJE.

A na toj stranici, sedmodnevna prognoza za Knin kaže da će u četvrtak i petak padati snijeg, u subotu kiša, a u nedjelju, ponedjeljak i utorak neće biti padalina.

Najviše dnevne temperature zraka od četvrtka do subote bit će između 6 i 8 stupnjeva, u nedjelju će pasti na ništicu, a u ponedjeljak i utorak bit će četiri odnosno tri ispod nule.

Jutarnje temperature će od četvrtka do subote biti između 1 i -1, a od nedjelje do utorka između 7 i 9 ispod nule.

U četvrtak i petak očekuju nas slab do umjeren sjevernjak odnosno bura. U subotu, ponedjeljak i utorak puhat će umjerena do jaka, a u nedjelju jaka do olujna bura.

Dakle, bit će, pogotovo u ponedjeljak i utorak, jako hladno, uz kombinaciju niskih temperatura i jake bure i na to se treba pripremiti.

Web stranica Meteoalarm koja je sa svojim upozorenjima korisna, ali je portali zlorabe zastrašujućim interpretacijama, za sutra za kninsko područje predviđa žuti alarm koji nam sugerira da budemo oprezni.

Za kraj, evo link i za popularnu Norvešku prognozu.

I. Š.  

Izbornik