Brutalni napad na učenika ispred kninske srednje škole


IMG_1_603332S1Alen Jukić,17-godišnji učenik trećeg razreda strukovne škole “Kralj Zvonimir” u Kninu u srijedu oko 10.30 sati brutalno je pretučen na prostoru ispred škole, piše Jutarnji list. Napadači još nisu identificirani. Alen je zadobio takve ozljede da je hitno hospitaliziran nakon čega je još dva dana proveo na Odjelu kirurgije bolnice Hrvatski ponos u Kninu, a danas je prevezen na daljnje liječenje u šibensku Opću bolnicu.

Prema službenom policijskom izvješću, mladoga učenika koji se školuje za zanimanje kuhara napala su dvojica njegovih vršnjaka iz Knina, zbog kako ističu, nesuglasica od ranije. Policija je pritom naglasila da je mladić u sukobu zadobio lakše tjelene ozljede te da je nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv dvojice napadača podnešena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Šibeniku.

Na takav službeni stav policije reagirala je majka pretučenog mladića.

– Netočno je da su ga mlatila samo dvojica napadača, kazala nam je mladićeva majka Nermina, inače samohrana majka četvero djece.

– Prvi ga je napadač udario s leđa šakom u glavu nakon čega je pao i udario zatiiljkom u beton. Pao je u nesvijest u kojoj su ga cipelarila još četvorica ili petorica napadača i svijesti je došao tek u kirurškoj ambulanti na koju ga je dopremila Hitna pomoć u pratnji policije. Radi se o više napadača koje su vidjeli i drugi učenici, ali ih isti zbog straha ne žele otkriti. Uz sve ovo, njegovi su mi napadači zaprijetili kako će mi i mlađeg sina, koji ide u istu školu, prebiti na isti način te sada živim u strahu, kazala je majka.

Ona tvrdi da se radi o skupini delikvenata koji su otprije poznati policiji čak i po nošenju vatrenog oružja u školu.

Ozlijeđeni mladić kazao je kako se ničega ne sjeća osim udarca s leđa i buđenja na Hitnoj pomoći. Osjeća bolove u glavi i cijelom natučenom tijelu, dok se jutros na bolničkoj postelji probudio u nepokretnom stanju zbog čega je zbog sumnje na oštećenja lumbalnih i vratnih kralježaka prevezen na CT u Šibenik te na daljnju hospitalizaciju.

Ravnatelj navedene škole Stipe Đakovića nam je kazao kako uopće nije upoznat sa slučajem. Tvrdi kako se time bavi pedagogica koja danas nije na poslu. Kada smo ga pitali kako može ne znati za situaciju u kojoj mu ispred ulaznih vrata škole zavijaju sirene Hitne pomoći i policije odlučio je prekinuti razgovor, piše Jutarnji list.

Izvor: Jutarnji list (Željko Huljev)

Foto: Željko Huljev

Izbornik