Druga strana priče: Izjave roditelja prozvane djece


Prema riječima roditelja djece prozvane za vršnjačko nasilje u OŠ Domovinske zahvalnosti, njihova djeca su u konkretnom slučaju žrtve, a ne zlostavljačice. Za svoju stranu priče obratili su se Slobodnoj Dalmaciji, a mi prenosimo njihove izjave.

Otac jedne i roditelji druge djevojčice potvrdili su Slobodnoj Dalmaciji da su se obratili policiji.

– Ništa nam drugo nije preostalo jer se osjećamo ugroženima. Šokirani smo istupom suca Mate Jelića i teškim optužbama kojima, iako ih ne navodi imenom i prezimenom, proziva našu djecu. Pa Knin je mali grad, svak svakoga poznaje. Može li se nasilje provoditi nad djetetom jednog sudca i to godinama, konkretno od trećeg pa do sedmog razreda, a da to prolazi bez posljedica?! Što bi to onda govorilo o Jeliću kao ocu i kao sudcu? Prema tome, ništa od toga što je kazao nije istina. Naše su kćeri uzorne sportašice i učenice, jedna je odlična, a druga vrlodobra. Nikakav incident, ni na sportskim borilištima, ni u školskim hodnicima nije se vezivao uz njih od početka školovanja. Ne znam tko uopće može povjerovati u tvrdnje da bi se cijeli razred urotio protiv jednog djeteta, a onda i cijela škola, ravnatelj, nastavnici, razredno vijeće… Upravo je obratno od onoga što Jelić tvrdi – u ovoj su situaciji naše kćeri žrtve, a ne zlostavljačice – kazao je otac jedne od djevojčica I. B.

Izjave su dali i roditelji druge djevojčice  D. G. i G. G.

– Iako ih ne opravdavamo, poruke na društvenim mrežama i vrijeđanja dio su pubertetskog folklora. To su dječja posla i potpuno su banalne. Na toj mreži jednostavno nema identiteta autora, ne zna se tko što piše… Osim toga, javnosti je predstavljen samo dio poruka koje Jeliću odgovaraju, a mi smo policiji ustupili cijelu prepisku. Neka se iz toga zaključi tko je kome što pisao. Što se tiče snimke prijetnji naših kćeri da će njegovoj slomiti nogu, one su izrečene u afektu, onako kako samo mlađarija znade bubnuti i ostati živa. Nije tu bilo nikakve stvarne namjere, nego je nastala nakon sata tjelesnog odgoja na kojemu su cure igrale nogomet – ispričao je D.G.

– U neravnopravnom smo položaju. On je sudac, a mi smo obični ljudi iz naroda, no na blaćenje smo morali odgovoriti ne zbog kninske javnosti kojoj nije potrebno objašnjavati, nego svih onih koji ne znaju tko je stvarna žrtva u ovoj priči, a tko silnik – zaključila je G.G.

Izvor: Slobodna Dalmacija

Foto: HRT Radio Knin

Izbornik