Reakcija dogradonačelnika Ćaćića na priopćenje HDZ-a


Kninski dogradonačelnik i voditelj Jedinice za intervencijski plan Marijo Ćaćić reagirao je na priopćenje HDZ-a u povodu tematske sjednice Gradskog vijeća o EU projektu.

Reakciju prenosimo u cijelosti:

“Počašćeni smo još jednim veleumnim Priopćenjem oporbe u Gradskom vijeću Grada Knina, prepunim već uobičajenih konstrukcija, laži i podvala. Istinito je jedino da je 05. 02. 2018. održan dio tematske sjednice na kojem im je tijekom puna 3 sata do u najsitnije detalje objašnjavano što je u posljednjih 7 mjeseci napravljeno po pitanju svakog pojedinog projekta te koje se izmjene i zašto moraju napraviti u sklopu dva razvojna prioriteta, a za preostala dva prioriteta je dogovoren nastavak tematske sjednice u roku 8 dana.

Predstavnici medija koji su nazočili tematskoj sjednici su shvatili i uredno prenijeli sve o čemu se razgovaralo, a sad vidimo da predstavnici oporbe, bilo iz neznanja, što bi bilo donekle razumljivo i očekivano, ili iz zlonamjernosti i pukog politikantstva, što bi moglo biti vrlo opasno i dugoročno štetno, izvrću činjenice i pokušavaju ušićariti jeftine političke bodove.

Poznato je da se u oporbenoj stranci pripremaju unutarstranački izbori, međutim, nije u redu da ovu vrlo osjetljivu, proceduralno jako zahtjevnu i Gradu nemjerljivo vrijednu temu, Provedbu Intervencijskog plana, bezobzirno politikantski koriste kako bi homogenizirali svoje unutarstranačke redove. U tom mi ne želimo i nećemo sudjelovati iz prostog razloga što nemamo niti vremena niti volje s njima se prepucavati.

Provedba Intervencijskog plana Grada Knina je prevažna tema za Grad Knin i zahtjeva uporan rad i visoku stručnost svih uključenih aktera pa i ovaj put, kao i nebrojeno puta do sada, pozivamo sve koji su zaista zainteresirani da se on u cijelosti provede i poluči rezultate u obliku zapošljavanja građana Knina, razvoja lokalnog gospodarstva i u konačnici povratka iseljenog stanovništva, da se uključe i svojim konstruktivnim prijedlozima, sugestijama, idejama i komentarima doprinesu učinkovitosti njegove provedbe.

Isto tako, pozivamo sve maliciozne, nedobronamjerne i destruktivne osobe i organizacije da nas puste na miru da pripremamo i provedemo sve projekte koje treba provesti, a da svoju političku i inu afirmaciju traže kroz neke druge teme koje bar razumiju i u kojima ne mogu napraviti veliku štetu!

Čisto radi jasnog i nedvojbenog informiranja građana, u nastavku donosimo jednu od najznačajnijih stranica Izvještaja o provedbi Intervencijskog plana Grada Knina za prvih 6 mjeseci njegove provedbe, odnosno za razdoblje od 01.01.2017. do 30.06.2017. iz koje je razvidno koliko je uspješno, danas oporbena stranka, vodila cijeli Program.

Dakle, radi se o službenom izvješću koje su pregledali i verificirali djelatnici Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU te koje je u konačnici usvojio Koordinacijski odbor Programa integrirane fizičke, gospodarske i socijalne regeneracije malih gradova na ratom pogođenim područjima. Samo radi informacije građanima, upravljanje provedbom Intervencijskog plana mi smo preuzeli 28.06.2017. godine, dakle 2 dana prije isteka prvog šestomjesečnog razdoblja za koje se Izvještaj izrađivao.”, stoji u reakciji Marija Ćaćića.

I. Š.

Izbornik