• Naslovna
  • Gospodarstvo i turizam
  • Bankar iz Njemačke otvara turističku agenciju u Kninu: Izravno ću u Knin dovesti turiste iz Njemačke, Švicarske i Austrije

Bankar iz Njemačke otvara turističku agenciju u Kninu: Izravno ću u Knin dovesti turiste iz Njemačke, Švicarske i Austrije


Iz Knina nam dolazi jedna lijepa priča. Doduše, više prikladna za nekakvu rubriku “vjerovali ili ne”.

Nijemac Marius Magda, 40-godišnji bankar iz Münchena, odlučio je preseliti u Knin gdje će u veljači ove godine otvoriti turističku agenciju.

Cilj mu je prilično ambiciozan.

– Cilj mi je dovesti strane turiste u Knin i to direktno iz Njemačke, Švicarske i Austrije. Također, u Knin ću na jedan ili više dana preusmjeravati i one strane turiste koji dođu na ljetovanje na more – samouvjeren je ovaj bankar, otkrivši da već ima razrađenu strategiju privlačenja i dovođenja turista.

Posebno će se u svom radu, naglašava, bazirati na alpinističkom i biciklističkom turizmu te na free climbingu, a posvetit će se i turistima koje vole pješačiti po prirodi, onima koji vole jahati konje te gostima koji preferiraju kulturne ljepote.

Jedan od zadataka mu je i suradnja s OPG-ovima tako da se zatvori krug proizvodnje i prodaje domaće hrane koja će u Kninu i okolici biti uzgojena, ali i prodana i pripremljena turistima.

U Knin se ovaj 40-godišnji Nijemac odlučio preseliti jer mu je žena – Kninjanka. Kad je došao u naš grad najviše su ga, kaže, fascinirale planine i prirodne ljepote.

– Kad sam došao ovdje fascinirale su me kninske planine. Mi Nijemci ne volimo samo more nego i planine. No, Knin osim planina ima i Krčić te općenito jako lijepu prirodu. Ima i kulturne ljepote poput tvrđave. Tu su i crkve. Ipak, primijetio sam da nema stranih turista niti turističkih agencija i tako je nastala ova ideja – govori nam Marius.

Kaže da ima potporu gradskih vlasti.

– Sastao sam se s gradonačelnikom Markom Jelićem i njegovim zamjenicima Marijom Ćaćićem i Kristinom Perić i imam njihovu potporu. Grad će mi osigurati prostor, najverojatnije u blizini kninske Turističke zajednice. Ovih dana ću agenciju registrirati online, a u veljači počinjemo raditi u dodijeljenom prostoru – najavio nam je.

Eto, dok nam sugrađani odlaze u Njemačku, jedan je Nijemac odlučio doseliti u Knin, pokrenuti ovdje ozbiljan posao i tako puno pomoći svom novom gradu.

I. Š.

Izbornik