• Naslovna
  • Društvo
  • Svečano promovirano 37 prvostupnika i 15 stručnih specijalista kninskog Veleučilišta Marka Marulića

Svečano promovirano 37 prvostupnika i 15 stručnih specijalista kninskog Veleučilišta Marka Marulića


U dvorani Studentskoga doma Fra Luje Maruna danas je svečano promovirano 37 stručnih prvostupnika i 15 stručnih specijalista Veleučilišta Marka Marulića u Kninu.

Od 37 stručnih prvostupnika 19 ih je s Trgovinskog poslovanja s poduzetništvom, osam s Poljoprivrede krša – biljne proizvodnje , dvoje s Poljoprivrede krša – stočarstva krša te osam s Prehrambene tehnologije.

Studentima su čestitali dekanica, gradonačelnik i dožupan.

– Vaš uspjeh je i naš uspjeh. Bila nam je čast poticati vam racionalnost, konstruktivnost i domišljatost te stalnu želju za učenjem i napretkom – kazala je dekanica Veleučilišta Marka Marulića u Kninu, Lovorka Blažević.

– Kad odete danas u novi svijet i novi život budite svjesni da nosite teret kojega ste dobili ovom diplomom. Morat ćete se cijeli život usavršavati te takvi mijenjati svijet i civilizaciju svojim znanjem, poštenjem i čašću – kazao je kninski gradonačelnik dr. sc. Marko Jelić.

– Nadam se da će javne politike ponuditi stimulativne programe i da će svatko od vas realizirati svoje potencijale u Hrvatskoj. Želim vam da što prije stečena znanja primijenite na tržištu rada i time ispunite svrhu ovoga veleučilišta – kazao je šibensko-kninski dožupan Nikola Blažević.

U ime studenata obratila se stručna specijalistica Irena Gambiroža s porukom da je znanje kapital kojega nitko ne može oduzeti.

Posebno su nagrađeni i najbolji studenti pojedinih smjerova, a to su Romanela Simić s Poljoprivrede krša – biljne proizvodnje, Marko Rakić s Poljoprivrede krša – stočarstva krša, Matea Poljan s Prehrambene tehnologije, Barbara Hrga s Trgovinskog poslovanja s poduzetništvom te Irena Gambiroža sa Specijalističkog stručnog studija Ekonomski i normativni okvir poduzetništva.

Na promociji je nastupio i Učenički zbor Osnovne škole Domovinske zahvalnosti. Program je vodila Barbara Alilović.

I. Š. 

Izbornik