• Naslovna
  • Društvo
  • PBZ donirao kninskoj bolnici 442 tisuće kuna za inkubator, stol za reanimaciju te monitor za nadzor vitalnih funkcija za dječji odjel

PBZ donirao kninskoj bolnici 442 tisuće kuna za inkubator, stol za reanimaciju te monitor za nadzor vitalnih funkcija za dječji odjel


U sklopu projekta ‘Činim dobro svaki dan’ PBZ Grupa svečano uručila donaciju u iznosu od 441.962 kuna kninskoj Općoj i veteranskoj bolnici Hrvatski ponos kojom će biti kupljeni inkubator, stol za reanimaciju te monitor za nadzor vitalnih funkcija za Odjel za dječje bolesti.

Svečanom uručenju donacije prisustvovali su zamjenik župana Nikola Blažević, kninski gradonačelnik Marko Jelić i ravnateljica bolnice Kristina Bitunjac.

Zamjenik župana Nikola Blažević zahvalio se na vrijednoj donaciji kojom je omogućena kupnja inkubatora, stola za reanimaciju te monitora za nadzor vitalnih funkcija za Odjel za dječje bolesti.

– Donacija inkubatora, stola za reanimaciju i monitora za nadzor vitalnih funkcija od velikog je značaja za suvremeno i kvalitetno zbrinjavanje ugrožene novorođenčadi te će doprinijeti smanjenju broja djece sa smetnjama u razvoju s područja grada Knina i njegove okolice. Stoga iskreno zahvaljujem PBZ Grupi na ovoj vrijednoj donaciji – istaknula je Nada Kljajić, voditeljica Odjela za dječje bolesti kninske bolnice.

Projektom ‘Činim dobro svaki dan’ PBZ Grupa pomaže dva značajna projekta za dobrobit djece i mladih u Hrvatskoj ‘Praćenje djece s neurorizicima’ Ministarstva zdravstva te ‘Za bolji život djece u domovima socijalne skrbi’ Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, donirajući za svaku transakciju napravljenu American Express karticom sa srcem po jednu kunu za ova dva projekta u omjeru 50:50.

– Drago mi je da smo danas u Općoj i veteranskoj bolnici “Hrvatski ponos” kako bismo donirali suvremene medicinske uređaje koji će omogućiti bolje liječenje najmlađih pacijenata s područja grada Knina i njegove okolice. Društveno odgovorno poslovanje temeljno je načelo poslovanja PBZ Grupe, što smo potvrdili brojnim donacijama i humanitarnim aktivnostima. Među njima se posebno ističe naš humanitarni projekt ‘Činim dobro svaki dan’ i American Express kartica sa srcem, koje smo kreirali kako bismo dugoročno i kontinuirano, iz dana u dan, kao što govori i naziv projekta, pomagali djeci i mladima diljem Hrvatske. Ispunjava nas zadovoljstvom da smo putem ovog projekta prikupili više od 11 milijuna kuna te realizirali brojne donacije bolnicama i domovima socijalne skrbi pomažući najosjetljivijim skupinama našeg društva, onima koji najviše trebaju našu pomoć – istaknuo je Mario Jurišić, član Uprave PBZ Carda.

Opća i veteranska bolnica ‘Hrvatski ponos’ Knin uključena je u projekt ‘Praćenje djece s neurorizicima’, te je ovo dvadeset i četvrta donacija nekoj od bolnica uključenih u ovoj projekt s ciljem unapređivanja kvalitete liječenja djece s neurorizicima u Hrvatskoj.

Tekst: Šibenik INFoto: Feral News

Izbornik