Kninjanka Ivana Radić miss fotogeničnosti turizma Hrvatske


Kninjanka Ivana Radić, nakon što je ponijela titulu prve pratilje na izboru za Miss Šibensko-kninske županije, u Knin je donijela još jednu lentu i to Miss fotogeničnosti koju je osvojila na izboru za Miss i Mistera turizma Hrvatske održanom u četvrtak u Zagrebu. Ivana ruši stereotipe i dokazuje da ljepota i pamet idu zajedno, a sa Šibenik In-om je podijelila dojmove s izbora, te otkrila da joj je manekenstvo zasad samo hobi i da joj je obrazovanje ipak na prvom mjestu.

Ivana je na pripremama za izbor za Miss turizma u Zagrebu boravila tri dana, a kaže kako je to bilo jedno odlično iskustvo. Iako svi misle da je posao manekenki lak, prije izbora Ivana je s kolegicama boravila na cjelodnevnim pripremama kako bi na dan izbora sve proteklo kako treba. Ivana je bila jedina predstavnica naše županije na tom izboru i okitila se lentom Miss fotogeničnosti.

– Naše pripreme trajale su dosta dugo, imale smo sedam izlaza, tako da je trebalo uvježbati koreografije, uz razna snimanja, pripreme zapravo traju cijeli dan. Iza svega toga stoji jako puno rada, stresa i truda, ali je najvažnije da je na kraju ispalo sve kako je zamišljeno. Svakako želim pohvaliti organizatora izbora Borisa Kosmača koji se pobrinuo da nam ništa ne fali – priča Ivana.

Dvadesetjednogodišnja Ivana nakon jezične gimnazije upisala je studij ekonomije na Veleučilištu Marko Marulić u Kninu, a paralelno i radi kao asistentica u nastavi djeci s posebnim potrebama. Na županijski izbor za miss prijavila se na preporuku Ljiljane Stamenković i tako je krenula manekenskim vodama i završila i na izboru za Miss turizma.

– Prioritet mi je obrazovanje i to mi je najvažnije, a manekenstvo gledam kao hobi koji mi pruža mogućnost da steknem nova zanimljiva iskustva i upoznam nove ljude. Pošto sam na oba izbora osvojila lentu, možda se i prijavim na izbor na Miss Univerese, nikad se ne zna kako je krenulo – kaže Ivana.

Ivana nam je otkrila da više voli nositi revije nego photo shootinge, te da uživa u životu u rodnom Kninu, a kaže da ju je još jedna titula potpuno iznenadila.

– Mislim da se sve cure koje se prijave na izbor nadaju da će osvojiti lentu, ipak kad su prozvali moje ime, potpuno sam se iznenadila. Bilo je to jedno novo iskustvo i sigurno će mi ostati u sjećanju cijeli život – zaključuje lijepa i pametna Ivana.

Na izboru za Miss i mistera turizma u Zagrebu deset finalistica i deset finalista iz cijele Hrvatske nosilo je kolekcije poznatih dizajnera, a publiku je oduševio i poseban izlaz te predstavljanje tradicionalnih šestinskih kišobrana Cerovečki uz pjesmu ‘Vraćam se Zagrebe tebi’.

Novoizabrani Miss i Mister turizma Hrvatske 2017. Ivan Protić iz Splita i Magdalena Brkić iz Vukovara sljedeće godine predstavljat će Hrvatsku na svjetskim izborima u Maleziji i Panami.

Tekst i foto: Šibenik IN

Izbornik