U Šibeniku otvorena Eko knjižnica igračaka


Župan Goran Pauk, ujedno i predsjednik Hrvatske zajednice županija jučer je u Šibeniku otvorio Eko knjižnicu igračaka.

Knjižnica je otvorena u prostoru Narančaste zgrade za udruge iznad plaže Banj. Riječ je o projektu kojeg u okviru projekta LADDER provodi kninska Ekološka udruga Krka u suradnji sa Udrugom Mladi u EU iz Šibenika.

– Ovim projektom u Šibeniku je otvorena peta knjižnica igračaka u Hrvatskoj. Prva je otvorena u Kninu, zatim u Zagrebu, Veloj Luci i Sesvetskom Kraljevcu. U gradu će se postaviti dva spremnika za prikupljanje igračaka. Na ovaj će način roditelji besplatno moći iznajmiti igračke, ali će djeca i svoje stare moći donirati knjižnici. Projekt je u potpunosti financiran iz projekta LADDER, a ukupna mu je vrijednost 6.000 eura – kazao je župan Goran Pauk te pozvao roditelje da ne bacaju igračke već ih donesu u knjižnicu igračaka.

– Knjižnica je opremljena s raznim, pretežno ekološkim igračkama, slikovnicama te društvenim i edukativnim igrama – kazala je Inga Kukolj, predsjednica Ekološke udruge Krka Knin. Također je istaknula da je knjižnica besplatna za sve članove te da će raditi utorkom od 10 do 13 sati.

Projekt LADDER trogodišnji je projekt koji provodi Hrvatska zajednica županija i ujedno je to i prvi europski projekt Zajednice financiran iz EU fondova. U provedbi sudjeluje 47 organizacija iz 36 zemalja. Ukupna vrijednost projekta je oko 4 milijuna eura, a Hrvatska zajednica županija sudjeluje s iznosom od oko 45 tisuća eura u tri godine. Projektom se nastoji osvijestiti građane o međuovisnosti globalnih i lokalnih razvojnih problema te potaknuti njihov angažman u svrhu razvoja i smanjenja siromaštva.

Izvor: http://sibensko-kninska-zupanija.hr

Izbornik