• Naslovna
  • Društvo
  • Dodijeljeni ključevi i ugovori o najmu za 36 korisnika stanova u dvjema novim zgradama

Dodijeljeni ključevi i ugovori o najmu za 36 korisnika stanova u dvjema novim zgradama


Danas su svečano uručeni ključevi i ugovori o najmu za 36 od ukupno 40 korisnika stanova u dvjema novoizgrađenim zgradama u Kninu.

Ovaj projekt, ukupne vrijednosti 3,5 milijuna eura, realiziran je donatorskim sredstvima iz Fonda Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja uz nacionalno sufinanciranje u visini 25 posto ukupne vrijednosti projekta.

Regionalni program stambenog zbrinjavanja provodi Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje čiji je državni tajnik Nikola Mažar obavijestio kako je ove godine Kninjanima dodijeljeno skoro 200 stanova.

– Godine 2015. su se u Kninu dodijelila 4 stana, a ove godine, kroz Nacionalni i Regionalni program čak 195 od kojih 60 za hrvatske branitelje. Osim toga bit će zbrinuti i kadrovi, socijalno ugrožene obitelji, mlade obitelji, bivši nositelji stanarskog prava i raseljene osobe –  kazao je državi tajnik Mažar i zaželio novim stanarima i njihovim obiteljima zajedništvo, slogu i međusobno uvažavanje.

Kninski gradonačelnik Marko Jelić uputio je poziv novim stanarima da grade dobrosusjedske odnose. Dodao je kako će se stambena problematika u Kninu još brže rješavati.

– U Kninu ima puno zahtjeva za stambeno zbrinjavanje. Puno radimo i mogu reći da će se broj rješenja povećavati ekponencijalnom brzinom i da će biti još ovakvih projekata. Drago mi je da smo ovim zgradama riješili i hrvatske branitelje i socijalne skupine i nepravde koje su nanesene kroz prošlost. Važno je da napokon možemo rješavati i kadrovske stanove. Moramo biti svjesni da ako u ovom gradu ne bude učitelja, sudaca i liječnika, neće više biti ni grada – poručio je Jelić  koji se i zahvalio prošloj gradskoj vlasti na zaslugama u realizaciji ovoga projekta.

Dodjeli ključeva prisustvovali su i dožupan Nikola Blažević te od donatora veleposlanici Norveške i Švicarske te predstavnici UNHCR-a, Europske komisije, Razvojne banke Vijeća Europe i PRM Ureda SAD-a.

Izbornik