• Naslovna
  • Društvo
  • Izvještaji s utakmica NK Dinara; Prva povijesna utakmica i pobjeda “špigeta” Dinare (godište 2008/09)

Izvještaji s utakmica NK Dinara; Prva povijesna utakmica i pobjeda “špigeta” Dinare (godište 2008/09)


Piše: Miroslav Čalić

KADETI:

NK Dinara – NK Sabunjar (Privlaka) 8:0 (5:0)

Strijelci: Srećko Karna (4), Baković, Franjić, Komazec i Babić (11m)

U jednosmjernoj utakmici domaći igrači su bili raspoloženi i uvjerljivim rezultatom savladali skromne goste iz Privlake. Pohvala cijeloj momčadi ,a posebno S. Karni koji je bio raspoložen i postigao četiri zgoditka.

MLAĐI PIONIRI:

NK Dinara NK Joso Bego 1:3 (0:2)

Strijelci:

NK Dinara (Jankelić), NK Joso Bego (Jurić 3)

Bez obzira što su domaći dječaci izgubili, nisu bili u podređenom položaju. Svakako da treba pohvaliti sve aktere današnje utakmice, a posebno izdvojiti strijelce koji su prekrasnim zgoditcima uljepšali ovaj sportski susret.

STARIJI PIONIRI (ŽN Kup):

NK Sošk – NK Dinara 1:6 (0:1)

Strijelci: NK Sošk (Skorić), NK Dinara (Ilić 4, Ivić i Uvodić)

Pioniri NK Dinara su se plasirali u polufinale Županijskog nogometnog kupa uvjerljivom igrom i rezultatom.Treba naglasiti da je dobru igru cijele momčadi znao iskoristiti Matej Ilić koji je postigao četiri zgoditka.

STARIJI PIONIRI:

NK Mladost (Tribunj) – NK Dinara 0:4 (0:2)
Strijelci: Cigić, Zore, Ivić i L. Štrbac.

U prvenstvenoj utakmici Kninjani su dobrom i sadržajnom igrom uspješno startali u novoj natjecateljskoj sezoni. Čestitke svim igračima na igri i sportskom ponašanju.

TIĆI:

NK Vodice I – NK Dinara 1:0
Strijelac: Srdarev

U odličnoj nogometnoj predstavi sa puno promašenih prigoda, pobijedili su domaćini mada ne bi bilo ne zasluženo da je bilo i obratno.

NK Vodice II – NK Dinara 3:3
Strijelci: NK Vodice II (Perić, Zrile i Erak,
NK Dinara (Deronja, Kegalj i F. Mandić)

U vrlo dobroj utakmici sa puno obrata – zaslužena podjela bodova. Vidjeli smo otvorenu utakmicu, napadački gard obje momčadi i mnogo lijepih poteza. Čestitke svim sudionicima današnje utakmice koji su pokazali raskošan talent. Treba napomenuti da je na ove dvije utakmice dobilo priliku 33 Tića NK Dinara i još jedanput smo pokazali da nam je sudjelovanje djece na utakmicama važnije od rezultata.

ŠPIGETE:

NK Vodice I – NK Dinara 0:1

Strijelac: Gabrijel Štrbac

U prvoj povijesnoj službenoj utakmici našeg kluba u kategoriji “špigete” (2009/10. godište) ostat će upisano da je G. Štrbac prvi koji je postigao zgoditak. Međutim, to je najmanje bitno. Trebalo je vidjeti radost na licima malih dječaka kod postizanja zgoditka,ali i radost svih gledatelja, posebno velikog broja roditelja. Moram reći da je ova liga za špigete puni pogodak i da će svim klubovima donijeti još veću dimenziju  jer evidentno je da su utakmice jako posjećene. Čestitke malim dječacima koji su ostavili srce na terenu. Rezultat nije bitan, samo bi trebalo spomenuti da je na kraju moglo biti 5:5 i da smo uživali u velikoj nogometnoj predstavi.

NK Vodice II – NK Dinara 0:3

Strijelci: G. Štrbac i Antonio Raič (2)

U još jednoj utakmici špigeta Kninjani su pokazali i raskošan potencijal i pobijedili dobrog domaćina. Zahvalio bih se svim akterima ovog divnog druženja, domaćinu na dobroj organizaciji i roditeljima naše djece na velikoj podršci koju nam pružaju.

Izbornik