• Naslovna
  • Sport
  • TK DIV Knin osvojio drugo ekipno mjesto u Splitu; Dvoje DIV-ovaca na pripremama za dva europska prvenstva

TK DIV Knin osvojio drugo ekipno mjesto u Splitu; Dvoje DIV-ovaca na pripremama za dva europska prvenstva


Izvještava: Dragan Pinjuh

Sinoć su se u Splitskoj Spaladium areni održali Split Open 2017 i Splitska mala olimpijada 2017. – memorijalni turnir u spomen poginulog branitelja Gorana Kliškića, a sve u odličnoj organizaciji Taekwondo kluba “Neryo”.

Naši najmlađi Divovci prikazali su izvrsne borbe i nakon Omiš opena opet su krenuli u berbu medalja. Taekwondo klub DIV Knin ne treba se bojati za podmladak jer u ovom klubu 20 godina se stvara vrhunski rezultat u režiji vrhunskih trenera Dragana i Glorije Pinjuh, a u jednoj od ponajboljih taekwondo škola u Hrvatskoj.

TK DIV Knin na svom kontu ima osvojeno 6 europskih i 2. svjetske medalje.

Mladi Divovci su u ekipnom poretku zauzeli drugo mjesto.
Evo i poretka:

1. Neryo
2. DIV KNIN
3. Olympic Knin

Od 15 prijavljenih Divovaca čak 13 ih je osvojilo medalje, od toga 8 zlatnih, 2 srebrne i 3 bronačane medalje.

Zlatne medalje osvojili su Nikola Čeko, Mate Teskera, Patrik Lovrić, Lana Sigut, Ana Popović, Iva Rajić Perutina, Lana Dumančić i Petra Lea Jelić. Srebrene medalje osvojili su Sara Orlović i Nika Dumančić.

Brončane medalje osvojili su Ana Maria Mikulić, Lorena Djak i Tara Kundit.

Bez plasmana su ostali Borna Gojević i Nika Dodik.

Dok su mlade snage Divovaca osvajale medalje u Splitu, u Skradinu nam se sa kadetskom reprezentacijom marljivo priprema Mateo Pratljačić državni kadetski prvak 2017. koji već u četvrtak nastupa na Europskom kadetskom prvenstvu u Budimpešti.

Ista situacija je sa Josipom Teskerom koji je u Zagrebu na treninzima Juniorske reprezentacije te se priprema za Galebov Trofej u Beogradu G1 turnir i europsko juniorsko prvenstvo u Cipru.

Izbornik