Požari na Promini i Svilaji pod kontrolom su, onaj kod Polače lokaliziran


Nešto malo kiše koja je preko noći pala na širem području Šibenika nije donijela konačan spas i odmor za vatrogasce, ali je situacija puno bolja u odnosu na paklenih nekoliko prošlih dana, doznaje Šibenik IN od županijskog vatrogasnog zapovjednika Darka Dukića.

NOVO 12,30

– Požari na Svilaji i Promini su pod kontrolom i u fazi su dogašavanja, pa su jake vatrogasne snage još uvijek na terenu. Požar u blizini Polače kraj Knina je lokaliziran i tamo također vatrogasci dogašavaju vatru – kaže Darko Dukić.

RANIJE 9,30

– Koliko je točno vatrogasaca na tim požarima teško je reći jer se snage često mijenjaju, a stalno pristižu i pojačanja u ljudstvu i tehnici s kontinenta. Niti jedan od tih požara nije proglašen lokaliziranim ili ugašenim. Dva kanadera bacili su jutros četiri bombe na Promini, a potom su se povukli u bazu – kažu u Županijskom centru 112.

Kiša, ma koliko je malo palo, ipak je donekle pomogla i olakšala stvar, čemu svjedoče i fotografije zasluženog odmora vatrogasaca iz DVD Promina i njihovih kolega iz Javnih vatrogasnih postrojbi Rijeka i Opatija.

Tekst i foto: Šibenik IN

Izbornik