• Naslovna
  • Društvo
  • Stipe Božić: Na Dinari gori veliki požar, možda i veći od onoga u Splitu; Mladen Jelić: Požar je daleko od našeg dijela Dinare

Stipe Božić: Na Dinari gori veliki požar, možda i veći od onoga u Splitu; Mladen Jelić: Požar je daleko od našeg dijela Dinare


Na Dinari gori veliki požar, možda i veći od onoga u Splitu, a gase ga samo četiri vatrogasca! – izjavio je za T portal proslavljeni hrvatski planinar i HGSS-ovac Stipe Božić.

– Vatrogasci kao da su bili, ali bili su negdje dolje, na Ravnom Vrdovu, a gore očito nitko nije. Još gori i mi se brinemo da ne izgori Vještić gora, jedna od najljepših šuma na Dinari. Samo četiri vatrogasca gasila su planinarski dom Vrdovo. Po našoj i spoznaji pogranične policije, koja je stalno gore, nije nitko izišao na planinu više od 1100 metara da bi to ugasio. To je otvoreni prostor i ne znam zašto ne bi mogli djelovati? Nisam vatrogasac, ali mi se čini da se moglo. Ako se može gasiti na Mosoru, moglo bi se i ovdje. Očito to nitko nije shvatio, iako sam zvao sve od reda – kazao je za T portal Stipe Božić koji s HGSS-om dežura na našoj najvišoj planini koja je trenutno u plamenu.

Zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Knin Mladen Jelić kazao je za Huknet da je požar daleko od našeg, “kninskog” dijela Dinare.

– To je sinjski dio Dinare i daleko je od nas, odnosno od kninskog dijela Dinare. U najgorem scenariju do našeg dijela Dinare požar može doći za 10 dana – kazao je Jelić i potvrdio da je riječ o velikom požaru.

Izvor: T portal i Huknet (I. Š.)

Foto: Dinara danas oko 13:20h (Huknet)

Izbornik