• Naslovna
  • Društvo
  • Foto: Hrabri Kninjanin Živko Ognjenović izvukao vozača iz automobila i spasio ga od sigurne smrti

Foto: Hrabri Kninjanin Živko Ognjenović izvukao vozača iz automobila i spasio ga od sigurne smrti


Izlijetanje automobila s Atlagića mosta u Krku o čemu je Huknet izvijestio u prethodnom članku na kraju ima sretan kraj i to zahvaljujući savjesnim i hrabrim građanima.

Udarac u zaštitnu ogradu najprije je čula zaposlenica Ekološko informativnog centra kninske Ekološke udruge Krka, Dajana Kulier Komšić koja je alarmirala svog kolegu s posla, Živka Ognjenovića, a on je zajedno s još nekoliko građana, može se reći, spasio čovjeka od sigurne smrti.

Dajana Kuler Komšić vidjela automobil u Krki i alarmirala kolegu s posla, Živka Ognjenovića

– Kada je auto udarilo u zaštitnu ogradu, čula sam udarac. Izašla sam vani i vidjela auto kako pluta Krkom. Odmah sam to javila svom kolegi s posla Živku Ognjenoviću i susjedu koji me je malo prije toga autom dovezao na posao, Nedjeljku Peniću. Oni su odmah otišli spašavati vozača, a ja sam nazvala policiju, vatrogasce i hitnu pomoć. Preplašila sam se i nisam dalje mogla ni gledati. Da se tako nije odmah reagiralo, vjerujem da ne bi bilo spasa za vozača – kazala nam je Dajana Kulier Komšić.

Činjenicu da su vozača iz automobila izvukli građani potvrdili su nam u Policijskoj upravi Šibensko-kninskoj, ali i u Javnoj vatrogasnoj postrojbi Knin.

Šezdesettrogodišnji Kninjanin Ante V. svojim je osobnim automobilom probio zaštitnu ogradu i izletio s Atlagića mosta u Krku danas oko 14:30 sati.

Junak cijele ove priče Živko Ognjenović ispričao nam je kako je izgledalo spašavanje.

Živko Ognjenović: Da smo naišli kasnije, vozaču ne bi bilo spasa

– Kada sam vidio auto kako pluta niz Krku odmah sam otišao na splav. Zatim sam dugačkim štapom sa četiri metalna šiljka koji se nalazio na splavu uspio zakačiti blatobran automobila i vući ga prema obali. Pomogao mi je i Nedjeljko Penić. Nekih metar i pol do obale otvorio se prozor od auta kroz koji je počela ulaziti voda. Uspio sam vozača uhvatiti za rame i kroz prozor ga izvući iz auta. Tada su se na obali pojavila dva momka i pomogla mi da ga izvučem na obalu – kazao je za Huknet Živko Ognjenović i potvrdio nam da čovjeku ne bi bilo spasa da su samo malo zakasnili u pružanju pomoći.

Vozač stabilno, ali se ne sjeća događaja

Ravnateljica kninske Opće i veteranske bolnice Hrvatskoga ponosa, kirurginja Kristina Bitunjac izvijestila nas je kako je ozlijeđeni vozač stabilno no da se ne sjeća samoga događaja.

– Stabilno je, ali se ne sjeća samoga događaja, odnosno detalja koji su prethodili nesreći. Pokazuje simptome potresa mozga i slomio je dva rebra. Njegove se ozlijede mogu okarakterizirati kao teške, no stabilno je i nema potrebe za operativnim zahvatom – izvijestila je za Huknet ravnateljica kninske bolnice.

Ivica Šimić

Izbornik