• Naslovna
  • Društvo
  • Ministar Kojundžić najavio spajanje šibenske i kninske bolnice

Ministar Kojundžić najavio spajanje šibenske i kninske bolnice


Ministar zdravstva Milan Kojundžić najavio je funkcionalno povezivanje bolnica, koje bi trebalo dovesti do racionalizacije sustava javnoga zdravstva.

Prvim krugom funkcionalnog povezivanja, koji bi formalno trebao biti dovršen do jeseni, bit će obuhvaćene splitske bolnice na Križinama i Firulama, vinkovačka i vukovarska bolnica, karlovačka i ogulinska, šibenska i kninska, našička i osječka, brodska i gradiška, te požeška i pakračka bolnica. Nakon toga razmatrat će se opravdanost pripajanja varaždinske i čakovečke bolnice, dubrovačke bolnice sa splitskom te pulske s riječkom bolnicom.

Plan funkcionalnog povezivanja bit će predstavljen u idućih nekoliko dana, a za sada Kujundžić kaže da nijedna bolnica neće biti ukinuta, sve će ostati pravni subjekti s četiri osnovna odjela internom, kirurgijom, ginekologijom i pedijatrijom. No, neki odjeli će se dogovorno raspoređivati između dviju povezanih bolnica. “Nitko neće ostati bez posla, kvaliteta zdravstvene usluge bit će bolja, a svaka od bolnica zadržat će svoje poliklinike i dnevne bolnice”, obećava ministar.

Izvor: HRT

 

Izbornik