Policija istražuje tko je vrijeđao Milanovića; Privedena jedna osoba


Milanović-Nikša-Stipaničev-CROPIXPolicija je već tijekom ponedjeljka istraživala tko je vrijeđao premijera Milanovića na proslavi Dana pobjede i domovinske zahvalnosti u Kninu.

Podsjetimo, Milanović je prilikom govora pretrpio salve zvižduka i uvreda. Neki od povika i uvreda bili su: “Ne dajte mu govoriti!”, “Ne voliš ti Hrvatsku!”, „đubre“, „majmune“, „zločinče“.

Jedna osoba je već privedena, izvijestili su iz policije.

„Tijekom održavanja javnog okupljanja povodom proslave i obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te obljetnice vojno redarstvene operacije „Oluja“ u Kninu gdje je u ponedjeljak, 5. kolovoza bilo nazočno oko pet tisuća posjetitelja, na Trgu Ante Starčevića je oko 11.30 sati zabilježeno narušavanje javnog reda i mira od strane više osoba koje su za vrijeme govora visokih državnih dužnosnika zvižducima i vikom i galamom remetili javni red i mir . U svezi istog je u Policijsku postaju Knin dovedena jedna osoba protiv koje slijedi optužni prijedlog Prekršajnom sudu u Kninu, dok se kriminalističko istraživanje u cilju utvrđivanja drugih počinitelja nastavlja“, izvijestili su iz Policijske uprave Šibensko-kninske.

O istrazi policije neslužbeno smo doznali i od građana Knina.

– Evo i mene su danas ispitivali tko je zviždao i vrijeđao Milanovića – kazao nam je jedan Kninjanin koji je želio ostati anoniman.

Remećenje javnog reda i mira dogodilo se 5. kolovoza i u večernjim satima.

„Oko 21.20 sati u Kninu na Trgu Ante Starčevića za vrijeme javnog okupljanja povodom održavanja svečanog koncerta i manifestacije kulturno-zabavnog karaktera zabilježeno je narušavanje javnog reda i mira vikom i galamom u alkoholiziranom stanju od strane jedne osobe protiv koje će biti podnijet optužni prijedlog Prekršajnom sudu u Kninu“, izvijestili su iz policije.

Izbornik