Vedrana Požar iz Nezavisne liste Marka Jelića predsjednica Gradskog vijeća


Vedrana Požar iz Nezavisne liste Marka Jelića izabrana je za predsjednicu Gradskog vijeća Grada Knina na današnjoj konstituirajućoj sjednici toga tijela.

Za prijedlog da Vedrana Požar bude predsjednica glasovali su 7 vijećnika Nezavisne liste Marka Jelića te po jedan vijećnik SDP-a, SDSS-a i Mosta. Vijećnici HDZ-a, njih osmero, bili su suzdržani.

Za potpredsjednika Gradskog vijeća iz redova većine izabran je Mirko Antunović iz SDP-a, a iz redova oporbenog HDZ-a Marinko Tokmakčija.

U kninskom parlamentu naredne četiri godine odluke će donositi sljedećih 18 vijećnika:

Vedrana Požar, Dragan Miličević, Marko Sinobad, Davor Ilić, Marina Krvavica, Marjan Blažević i Marko Vujasinović iz Nezavisne liste Marka Jelića, Mirko Antunović iz SDP-a, Veselin Đujić iz SDSS-a, Marija Ćurić iz Mosta te Josipa Rimac, Marinko Tokmakčija, Robert Marić, Maja Deronja, Marko Šešo, Nikolina Grizelj, Luka Lubina i Josip Bebek iz HDZ-a.

Svi oni položili su danas svečanu prisegu. Prisegu su položili i zamjenici gradonačelnika Marijo Ćaćić, Kristina Perić i Željko Džepina te gradonačelnik Marko Jelić koji se prigodno obratio kninskom predstavničkom tijelu i javnosti.

– Zajedno ćemo raditi da ovaj grad i ova zemlja idu naprijed. Radit ćemo da izgradimo grad po mjeri čovjeka i djeteta. Imamo dobre resurse i vrhunske ljude koji su traženi i poštovani u svijetu. Moramo učiniti sve da ostanu ovdje. Mi ćemo biti servis grada, a ja ću biti prvi sluga grada. Mi smo tu radi građana, a ne oni radi nas. Knin će ići naprijed samo ako svi budemo svjesni da je svaki građanin odgovoran za uspjeh grada – kazao je Jelić i uputio poruku građanima.

– Građani, budite aktivni, koristite nas, dajte nam konstruktivne prijedloge. Niti jedan prijedlog, bez obzira odakle dolazio, nećemo odbiti ako je kvalitetan. Vidjet ćemo se svaki dan, u poglavasrtvu, na ulici, na njivama – uputio je poruku stanovnicima Knina novi gradonačelnik.

Ivica Šimić

Izbornik