• Naslovna
  • Sport
  • Izvještaj sa Sportskih igara mladih u Umagu; Kninjani u finalu izgubili na penale

Izvještaj sa Sportskih igara mladih u Umagu; Kninjani u finalu izgubili na penale


Piše: Miroslav Čalić

Sportske igre mladih održane su u Umagu od 15. do 18. lipnja i na njima su sudjelovali pobjednici Županija u 2002 i 1999. godištu .Boje naše Županije su branile dvije Kninske momčadi, Pizzeria Tenen(2002) i Rumpumliranerumpuplice (1999).

Momčad Pizzeria Tenen je uspjela pobijediti u prvom kolu ekipu Gol iz Senja rezultatom 9:0, ali su u drugom kolu naišli na odličnu ekipu Varaždina i u vrlo uzbudljivoj utakmici izgubili 0:2. Dečkima se ne može ništa zamjeriti,jer su ostavili srce i dušu na terenu. Njihova imena treba zapamtiti: Gabrijel Stojak, Emanuel Stojak, Antonio Perić, Ivan Radomirović, Filip Gugo, Mato Bagavac i Filip Damjanović. Voditelj momčadi je bio Robert Radomirović.

Starija momčad, najkreativnijeg naziva Rumpupliranerumpuplice došla je do finala. U prvom kolu Kninjani su pobijedili momčad Extrime iz Gospića rezultatom 7:2. U drugom kolu savladana je ekipa Udruga Mali Lug (Osijek) rezultatom 6:0. Polufinale nam je donijelo prijatelje iz Metkovića i u tvrdoj, taktičkoj utakmici krajnji rezultat je bio 1:1. Pristupilo se izvođenju kaznenih udaraca,gdje je ekipa iz Knina imala više sportske sreće i pobijedila rezultatom 3:2 (KU).

Finale je bilo iz najboljeg repertoara Alfreda Hitchcocka jer toliko uzbuđenja odavno nije bilo na jednom sportskom natjecanju. Povela je ekipa iz Knina golom Bruna Bitunjca, da bi dečki iz Slavonske Požege (Newcastle) preokrenuli rezultat u svoju korist, a onda u posljednjim sekundama ukazao se Danjel Knežević i krasnim zgoditkom izjednačio na konačnih 2:2. Krenulo se na izvođenje kaznenih udaraca gdje su obje momčadi imale sigurne izvođače i krajnji epilog je 3:3. Međutim, to nije kraj. Morao se izabrati iz obje ekipe po jedan izvođač i oni su pristupili tzv. raspucavanju do konačnog pobjednika. Više živaca, ali i sportske sreće imali su Požežani i pobijedili rezultatom 14:13. Treba reći da je izvođenje kaznenih udaraca bilo jako stresno, a junaci koji su bili zaduženi za taj dio posla bili su jako raspoloženi. Malo više sreće imao je Bognar od Bitunjca i osigurao zlato svojoj momčadi.Teško je bilo gledati litre suza u očima Kninjana, ali su u svakom segmentu dostojno reprezentirali svoj grad, Županiju i Dalmaciju. Treba reći da je Bruno Bitunjac bio najbolji strijelac turnira sa 8 zgoditaka, a Bognar najboji igrač turnira. Spomenuli bi i imena koji su osvojili srebrnu medalju. Bruno Bitunjac, Danjel Knežević, Ivan Karačić, Mario Kiš, Ivan Tomić, Dino Ledenko, Dragan Miličević, Marin Pokrovac i Filip Jerkić. Voditelj momčadi je bio Miroslav Čalić.

Na kraju, htjeli bi se zahvaliti organizatorima Sportskih igara mladih na dobro organiziranom turniru,gdje smo se svakog trenutka osjećali ugodno,pristupačno i sigurno.

Izbornik