• Naslovna
  • Politika
  • Josipa Rimac predložila, a premijer Plenković prihvatio: Tematska sjednica Vlade RH o Kninu održat će se u Kninu 4. kolovoza

Josipa Rimac predložila, a premijer Plenković prihvatio: Tematska sjednica Vlade RH o Kninu održat će se u Kninu 4. kolovoza


Josipa Rimac, kandidatkinja HDZ-a za gradonačelnicu Knina na predstojećim lokalnim izborima predložila je danas na svečanosti 27. obljetnice osnutka kninskog HDZ-a da tematska sjednica Vlade RH bude u Kninu.

Podsjetila je da je .u Kninu 1997. godine rođeno 300 djece zbog čega je ovaj grad prozvan najmlađim gradom u Hrvatskoj te je istaknula svoju želju da se isto to ponovi i iduće godine.

– Danas imamo svoju Vladu i svoje ministre i sigurno je da će projekti koji se tiču Knina, a koji su do sada stajali su u nekoj ladici, biti realizirani i donijeti gradu kvalitetniji život. Ta važna uloga Vlade, ta osjetljivost prema ovim područjima postojala je 1997. godine kada je u Kninu rođeno 300 djece i kada smo bili najmlađi grad u Hrvatskoj. Moja je želja da već iduće godine budemo najmlađi grad i sigurna sam da ćemo imati potporu premijera, Vlade i svih ministara. Te 1997. država je skrbila o područjima posebne državne skrbi, svi zaposleni u javnim službama imali su 25 posto veću plaću, bile su i značajne porezne olakšice i sve druge beneficije. Dolaskom SDP-a prvi put na vlast te povlastice su značajno ukinute, a ono što su nam napravili 2011. godine nećemo niti spominjati. Te posljedice još uvijek osjećamo – kazala je Rimac i uputila prijedlog Plenkoviću.

–  Sigurna sam da će sadašnja Vlada u svom mandatu učiniti puno za ova područja. Razgovarat ćemo o projektima koji su u realizaciji, ali i o onome što ćemo napraviti ubuduće. Kucat ćemo na vrata predsjednika Vlade i tražiti projekte za bolje sutra ovoga grada. Želim zamoliti predsjednika Vlade da i Knin bude jedno od mjesta u kojima će se održati tematska sjednica Vlade kada će se donijeti mjere i odlučiti o projektima za bolji život na ovom području – obratila se Rimac premijeru Plenkoviću koji je odmah i odgovorio na njen prijedlog.

– Ideja o tematskoj sjednici Vlade je odlična i rado ćemo je razmotriti. Vjerujem da ćemo održati tu sjednicu Vlade s nizom kvalitetnih projekata i kvalitetnih programa dodane vrijednosti svemu onome što radite ovdje na lokalnoj razini. To bi bila prava poruka i poticaj za dodatni rad i za ravnomjerni razvoj svih krajeva Hrvatske. Prigoda je da tu sjednicu Vlade održimo 4. kolovoza ove godine u Kninu – najavio je premijer Plenković.

O potrebi pomoći Vlade ovim područjima govorio je i aktualni kninski gradonačelnik Nikola Blažević.

– Vjerujem da će Vlada provesti proaktivnu politiku koja će doprinijeti da se osigura ravnomjeran razvoj Hrvatske uključujući i ovo područje, koja će doprinijeti da iskoristimo sve naše resurse te da se stvore mogućnosti za razvoj gospodarstva i ostanak ljudi – podvukao je Blažević.

Na 27. obljetnici kninskog HDZ-a članovima i simpatizerima te stranke u punoj dvorani Doma HV-a obratili su se i dožupan Tomislav Vrdoljak u ime župana Gorana Pauka, predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Nediljko Dujić te u ime predsjednika HDZ-a BiH Dragana  Čovića, ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Vlade Hercegbosanske županije Ivica Brešić.

Svi govornici uputili su posebnu zahvalu  utemeljiteljima kninskog HDZ-a iz 1990. godine.

Autorska prava su vlasništvo portala Huknet

Izbornik