• Naslovna
  • Društvo
  • Građani koji godinama nisu plaćali vodu traže od Komunalca da im dostavi rješenje o dugu, ali samo od 1. 1. 2016.

Građani koji godinama nisu plaćali vodu traže od Komunalca da im dostavi rješenje o dugu, ali samo od 1. 1. 2016.


Dvadesetak Kninjana koji ne mogu dobiti darovnicu za stan ili kuću jer nisu podmirili dug za vodu koji datira još od 2000. – 2007. godine predali su zahtjev Komunalnom poduzeću Knin u kojemu traže rješenje o dugovanju, ali samo za razdoblje od 1. siječnja 2016. do danas, izvijestio je Radio Knin.

Za sporni dug od prije deset i više godine, kažu da je otišao u zastaru.

“Komunalac želi naplatiti ono što je nenaplativo. To je jednostavno lov u mutnom. Ako ovim ništa ne uspijem riješiti, rješenje ću tražiti sudskim putem”, rekao je za Radio Knin Mato Mišić koji za vodu duguje 10.800 kuna.

Nezadovoljni građani od Komunalnog poduzeća očekuju da u roku 30 dana, kako to nalaže Zakon o općem upravnom postupku, dostavi rješenje o dugovanju, ali samo za 2016. godinu. U protivnom, tražit će od Ministarstva uprave da preko svojih inspekcijskih službi obavi nadzor nad provođenjem zakonitosti rada Komunalnog poduzeća.

Direktorica Komunalca Sanja Bebek izjavila je za Radio Knin da je prema Zakonu o obveznim odnosima dug građana nemoguće otpisati. U zakonskom roku će odgovoriti na zahtjeve građana te im poručuje da problem trebaju rješavati sa Središnjim Državnim uredom za obnovu i stambeno zbrinjavanje koji zahtjeva potvrdu o podmirenju svih troškova stanovanja, pa tako i za vodu.

Izvor informacije: HRT Centar Knin

Izbornik