Policija raskrinkala osmoročlanu bandu lopova


Policija je raskrinkala osmoročlanu bandu lopova s područja Knina koji su operirali na kninskom području od polovice prosinca prošle godine do polovice veljače ove godine.

Evo i policijskog izvješša.

U Policijskoj postaji Knin je dovršeno kriminalističko istraživanje nad osam osoba osumnjičenih za ukupno osam kaznenih djela teških krađa, krađa i povreda tuđih prava, sve na štetu više osoba s područja Knina.

Osumnjičeni, u dobi od 19 do 38-godina uz jedno dijete, su u vremenu od polovice prosinca prošle godine do polovice ovog mjeseca na području Knina provaljivali u obiteljske kuće, njihove popratne objekte i radne strojeve, iz kojih su krali razne strojeve, alate, kućanske aparate, alkoholna pića i gorivo. Tijekom kriminalističkog istraživanja veći dio ukradenih predmeta je pronađen, kod osumnjičenih i drugih osoba kojima osumnjičeni ukradene predmete prodali. Za osumnjičenog 38-godišnjaka je utvrđeno da je s ciljem da osujeti ostvarivanje prava na stvari 32-godišnjakinji oduzeo klavijaturu na koju je ona imala založno pravio. Ukupna nastala šteta ovim kaznenim djelima je procijenjena na nekoliko desetaka tisuća kuna.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju osumnjičeni 19-godišnjak i 22-godišnjak su, uz kaznenu prijavu, predani pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave, dok će protiv ostalih osumnjičenika biti podnijeta kaznene prijave nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, redovnim putem.

Autorska prava su vlasništvo portala Huknet

Izbornik