• Naslovna
  • Sport
  • Josip Teskera iz TK DIV Knin zlatni na Slovenia Openu, Stella Pinjuh brončana

Josip Teskera iz TK DIV Knin zlatni na Slovenia Openu, Stella Pinjuh brončana


Josip Teskera iz Taekwondo kluba DIV Knin osvojio je zlato na Slovenia Openu 2017, a njegova klupska kolegica Stella Pinjuh kući se vraća s brončanom medaljom.

Na jakom G1 turniru na kojem je nastupilo preko tisuću natjecatelja iz cijeloga svijeta, Teskera je dominirao u juniorskoj konkurenciji. U prvom kolu pobijedio je predstavnika Findske Michaela Rautsalu 39:6 (prekid), a u drugom predstavnika Njemačke Erena Onusa 39:8 (prekid). U polufinalu je Teskera svladao drugoga njemačkog predstavnika Filipa Heuschkela rezultatom 28:8 (prekid), a u finalu je bio bolji od Marka Smashera iz Hrvatske 3:0.

Stella Pinjuh osvojila je brončanu medalju u kategoriji kadetkinja do 44 kg. Stella je takodjer odradila odlične borbe iako joj ždrijeb nije bio naklonjen. U prvom kolu pobijedila je rezultatom 18:9 (predaja) Talijanku Ilhame Chafoui koja je inače briljirala i bila zlatna na German Openu 2017. U drugom kolu svladala je Njemicu Yaren Arayan u dramatičnoj borbi zlatnim bodom (8:8) dok je u trećem kolu izgubila od odlične Njemice Anastasie Rovithis rezultatom 19:11.

Još je dvoje sportaša iz TK DIV Knin nastupilo na Slovenia Openu.

Manje sreće je imao Mateo Pratljačić koji je prvu borbu pobjedio predstavnika Srbije Mihaila Vulića 25:5 dok je drugu borbu izgubio od predstavnika Poljske Mateusza Kowalsjia 22:31.

Viktorija Krišto u svom prvom G1 turniru izgubila je od predstavnice Srbije Sandre Stanevski 5:8.

Pogledajte video isječak iz polufinalne borbe Josipa Teskere.

Autorska prava su vlasništvo portala Huknet

Izbornik