• Naslovna
  • Kultura
  • Od useljenja u novi prostor porastao broj članova knjižnice

Od useljenja u novi prostor porastao broj članova knjižnice


Unatoč trendu iseljavanja koji pogađa, kako čitavu Hrvatsku, tako još i izraženije one manje sredine poput Knina, lijepa vijest o rastu, a ne o osipanju stiže iz kninske knjižnice.

Naime, u zadnjih mjesec dana, otkako je preselila u novi prostor, Narodna knjižnica Knin bilježi porast aktivnih članova.

Na dan otvaranja novoga prostora, 20. prosinca 2016. godine knjižnica je imala 932 aktivna korisnika, a danas ih je 977, odnosno 45 više, što je odlična vijest ako se uzmu u obzir spomenute okolnosti, odnosno sve manji broj ljudi u gradu.

Novi suvremeno uređeni i opremljeni prostor Narodne knjižnice Knin nalazi se u kompleksu studentskog doma u Krešimirovoj 24.

Na prvoj etaži nalaze se cjelokupna zbirka beletristike te manji dio stručne literature, zatim čitaonica s dnevnim tiskom i prostor s računalima za korisnike. Korisnicima se nude i usluge printanja i fotokopiranja.

Na drugoj etaži nalaze se veći dio stručne literature, zbirke stare i zavičajne građe i priručnici. Na drugoj etaži također su i studijski odjel s prostorima za učenje za studente i učenike, zatim multimedijalni odjel, odjel za mladež, odjel za djecu te dječja igraonica.

Autorska prava su vlasništvo portala Huknet

Izbornik