Dani kulturne baštine Hrvata BiH 19 i 20. studenoga


plakat-2016-page-001Devetu godinu za redom Zajednica Hrvata Bosne i Hercegovine Šibensko-kninske županije organizira Dane kulturne baštine Hrvata Bosne i Hercegovine.

Manifestacija započinje u subotu, 19. studenoga u 18:30 sati u Hotelu Olympia u Vodicama Sajmom tradicije, umjetnosti i domaćih proizvoda.

U 20 sati druženje se nastavlja Svečanim skupom i večerom uz nastup Željka Bebeka, HKUD-a Zora (Struge-Gorica, Čapljina, BiH) i dramske sekcije HKD Napredak Knin.

Ulaznice u Kninu mogu se od sutra kupiti u Caffe baru Black & White  po cijeni od 200 kuna.

Dane kulturne baštine Hrvata Bosne i Hercegovine nastavljaju se u nedjelju, 20. studenoga Svetom misom u župnoj crkvi bl. Alojzija Stepinca u Srimi koju će predvoditi fra Sretan Čurčić uz napjeve iz Hercegovine HKUD-a Zora te svjedočanstva Darija i Venere Kordić.

Nedjeljni susret završit će se prijateljskom nogometnom utakmicom na Gradskom stadionu u Vodicama između Zajednice Hrvata Bosne i Hercegovine Šibensko-kninske županije i Veterana NK Vodice s početkom u 14 sati uz slobodan ulaz.

Zahvaljujući činjenici da na području Šibensko-kninske županije živi veliki broj građana podrijetlom iz susjedne nam Bosne i Hercegovine, zaživjela je Zajednica Hrvata Bosne i Hercegovine Šibensko-kninske županije. Prvotni zadatak Zajednice je unapređenje kulturnih, obrazovnih, ekonomsko- socijalnih i drugih životnih interesa članova, a sve sa ciljem unapređenja društva, povezivanjem našeg zajedništva, kao i očuvanje vrijednosti na kojima je naš narod opstao, ističu iz Zajednice.

Od 2008. godine, otkako je Zajednica zaživjela, članstvo je raslo te su radi boljeg rada osnovane četiri podružnice i to Knin, Šibenik , Rogoznica i Vodice sa oko 600 članova. Zajednica je ostvarila veliki broj projekata na društvenom, kulturnom, humanitarnom i sportskom planu tako da se za nju zna najbolje po njenim djelima.

Autorska prava su vlasništvo portala Huknet.

Izbornik