Sutra u 11:55h branitelji se okupljaju ispred ureda za obnovu


Sutra će hrvatski branitelji iz Knina javno iskazati svoje nezadovoljstvo neriješenim stambenim statusom te će se u 11.55 okupiti ispred Regionalnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje, najavljeno je iz županijske podružnice udruge Prvi hrvatski redarstvenik.

Udruga u priopćenju podsjeća kako su hrvatski branitelji sa svojim obiteljima u Knin došli na poziv prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, nakon Oluje, a Vlada je posebnim zakonom obećala da će stanovi i kuće u kojima su se nastanili, za 10 godina prijeći iz državnog u njihovo vlasništvo.

“No, i 21 godinu kasnije, još je veliki broj branitelja koji svoje stambeno pitanje nisu riješili. Prije skoro dva mjeseca predstojnik Državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Nikola Mažar, prilično uvjerljivo, najavio je rješavanje problema, ali se od tada i dalje ništa ne događa.Zato će se hrvatski branitelji, kojima još nije riješen stambeni status, okupiti u petak ispred Regionalnog ureda DUOSZ-a u Kninu, kako bi pod geslom “5 do 12″ svoje nezadovoljstvo javno iskazali službenicima Regionalnog ureda, a preko njih i predstojniku g. Mažaru, resornom ministarstvu i Vladi  RH.”, stoji u priopćenju udruge.

Autorska prava su vlasništvo portala Huknet

 

Izbornik