Komunalno poduzeće potrošačima: “Zaštitite vodomjere!”


Komunalno poduzeće obavještava da je zbog nadolazećih nižih temperatura koje mogu prouzrokovati smrzavanje vodomjera i vodovodnih instalacija potrebno na vrijeme zaštititi internu vodovodnu instalaciju te vodomjer u vodomjernom oknu, a sve kako bi se spriječili gubitak vode i dodatni troškovi.

“Stoga, molimo vas da zidove i poklopac vodomjernog okna zaštitite postavljanjem izolacijskog materijala. Pogodan izolacijski materijal bio bi stiropor, ali nikako materijali koji upijaju vodu poput kartona, spužve i tekstila.
Također, jedan od načina zaštite je i da u vodomjerno okno postavite vreću napunjenu rastresitim izolacijskim materijalom, koja bi se prilikom očitanja ili zamjene vodomjera lako izvadila. Važno je naglasiti i da se prilikom postavljanja zaštite vodomjera ne služite teškim predmetima i materijalima.

Slijedeći ove savjete i dobrim poklapanjem vašeg vodomjernog okna, spriječit ćete oštećivanje i smrzavanje vodomjera od niskih temperatura tijekom nadolazećih zimskih mjeseci.

Podsjećamo, u ”Općim i tehničkim uvjetima isporuke vodnih usluga” Komunalnog poduzeća d.o.o., stoji kako isporučitelj ne odgovara za štetu nastalu na internoj vodovodnoj instalaciji, zbog smrzavanja dijela instalacije ili vodomjera (članak 19.), a korisnik usluge dužan je u zimskim mjesecima zaštititi vodomjer i priključak od smrzavanja (članak 24.).”, stoji u obavijesti potrošačima Komunalnog poduzeća Knin.

Autorska prava su vlasništvo portala Huknet

Izbornik