• Naslovna
  • Kultura
  • Antonija Radić i Stipe Jarloni čitali predškolcima u kninskoj knjižnici

Antonija Radić i Stipe Jarloni čitali predškolcima u kninskoj knjižnici


Poznati i uspješni kninski sportaši Antonija Radić i Stipe Jarloni čitali su danas predškolcima iz Dječjeg vrtića Cvrčak slikovnicu “Mara i sport” autora Aleixa Cabrere. Susret kninskih sportaša i predškolaca u Narodnoj knjižnici Knin upriličen je u okviru akcije “Čitam 100 na sat” koja se održava u sklopu ovogodišnje manifestacije Mjeseca hrvatske knjige. Cilj akcije je da osobe iz javnog života čitaju knjige djeci te ih tako potaknu na kasnije samostalno i što češće druženje s knjigom.

Kninjanka Antonija Radić vrhunska je sportašica i aktualna seniorska viceprvakinja Hrvatske u skoku u dalj. Danas je članica Atletskog kluba ASK iz Splita gdje trenutačno živi i studira ekonomiju. Stipe Jarloni također je vrhunski sportaš, osvajač brojnih državnih, europskih i svjetskih medalja, a danas certficirani trener u vlastitom Taekwondo klubu Olympic iz Knina.

Nije to bila jedina dječja aktivnost danas u knjižnici. Naime Odgojna skupina Ribice Dječjeg vrtića Cvrčak donijela je u knjižnicu svoje crteže na temu “vjetar”. Ova mala izložba može se pogledati do kraja ovoga tjedna.

Autorska prava su vlasništvo portala Huknet

Izbornik