• Naslovna
  • Društvo
  • Obilježena 11. godišnjica veleučilišta; Gradonačelnik: Ove godine studentski dom i inovacijsko središte

Obilježena 11. godišnjica veleučilišta; Gradonačelnik: Ove godine studentski dom i inovacijsko središte


U Kninu je danas svečano obilježena 11. godišnjica Veleučilišta Marka Marulića na kojem je do sada diplomiralo 470 studenata, a još ih otprilike toliko trenutačno studira.

Kninsla visokoobrazovna ustanova ima temelje biti još bolja, kazala je v.d. dekanica Lovorka Blažević.

– Naše veleučilište ima kapacitet razviti se u respektabilnu instituciju. Željno očekujemo otvaranje studentskog doma, ali i inovacijskog središta. Kad spominjem ta dva projekta moram se zahvaliti saborskoj zastupnici Josipi Rimac za veliku pomoć u njihovoj realizaciji. Zahvaliti se moram i gradonačelniku Nikoli Blaževiću, Županiji, Ministarstvu regionalnog razvoja i Ministarstvu znanosti – uputila je zahvale Lovorka Blažević i otkrila kako je, osim obrazovnog, jedan od bitnih ciljeva veleučilišta i razvijati suradnju s gospodarstvom s posebnim naglaskom na razvoj autohtonih proizvoda.

Veleučilište je najbolje što se dogodilo Kninu, ustvrdio je kninski gradonačelnik Nikola Blažević.

– Veleučilište je najljepša kninska priča od Oluje na ovamo. Odnos Grada i veleučilišta cijelo vrijeme je bio prožet suradnjom i uvažavanjem. To je bogatstvo kojega moramo čuvati. Studentski dom je pred otvaranjem, a vjerujem da će i inovacijsko središte zaživjeti ove godine – rekao je Blažević zahvalivši se Ministarstvu regionalnog razvoja za 4,3 milijuna kuna namijenjenih dovršetku studentskog doma, kao i Ministarstvu znanosti koje je u tu svrhu osiguralo 300 tisuća kuna.

Kninsko veleučilište bitno je i za županiju, istaknuo je dožupan Tomislav Vrdoljak.

– Kninsko veleučilište postalo je snažno i kvalitetno. A snažno veleučilište u Kninu znači i snažnu županiju – kazao je dožupan.

Autorska prava su vlasništvo portala Huknet

Izbornik