U Kninu danas održan sajam udruga


U povodu Dana otvorenih vrata koje od 23. do 25. svibnja organizira Vladin ured za udruge na nacionalnoj razini, u Kninu je danas održan Sajam udruga. Na središnjem gradskom trgu okupilo se 10-ak kninskih udruga, koje svojim djelovanjem utječu na razvoj zajednice, odnosno društva u cjelini.

Na štandovima su se predstavile Eko udruga Krka, Udruga invalida Sv. Bartolomej, Gradsko društvo crvenog križa Knin, Udruga za djecu i mladež Čarobni svijet, Liga protiv raka Drniš, KUD Kralj Zvonimir Knin, Udruga hrvatskih ratnih vojnih veterana Kninska bojna i druge.

Sajam je imao i humanitarni karakter jer su se prikupljala sredstva za izgradnju atletske staze u Kninu.

– Grad Knin kao jedinica lokalne samouprave podržava rad udruga civilnog društva kako formalno tako i financijski u ovisnosti od mogućnosti, a vjerujemo se da će i država prepoznati važnost civilniga sektora i odustati od najavljenog smanjenja novčanih sredstava – kazala je ispred Vijeća udruga grada Knina, predsjednica udruge Zvonimir, Zvjezdana Bajić.

Inače, članovi KUD-a Kralja Zvonimira koji su bili obučeni u srednjovjekovne kostime, na sajmu su najavili manifestaciju Zvonimirovi dani koja se održava 3. i 4. lipnja. Svojim prisustvom, sajam su podržali čelni ljudi grada, Nikola Blažević i Slaven Ivić te dožupan Tomislav Vrdoljak.

Izvor: HRT centar Knin

Izbornik