Čarobni svijet na Danima vizualne kulture


U završnom dijelu manifestacije „Dani vizualne kulture – Neodoljiva Hrvatska“ na kninskoj tvrđavi sudjelovala je i Udruga Čarobni svijet kroz radionicu za djecu.

Sudjelovalo je dvadesetak djece u dobi od 5 do 7 godina i njihovi roditelji.

Pod vodstvom organizatorice Sunčane Matić, akademskog slikara Zorana Šimunovića i umjetničkog fotografa Svetislava Cvetkovića, djeca su izradila kolaž od novinskog papira s motivima Kninske tvrđave.

– U prekrasnom ambijentu tvrđave i Kninskog muzeja bilo je toliko poticajno da su nam se pridružili i roditelji, iako to nije bio primarni plan. Zajedno s djecom su kidali papiriće, lijepili mozaik i uživali. Ova manifestacija je još jednom pokazala koliko zajednička suradnja i podrška olakšava odgoj odgovornih i aktivnih mladih ljudi koji vole, poštuju i poznaju svoj grad i njegove znamenitosti!

Počašćeni smo što smo uključeni u ovako značajan projekt za grad Knin – kazala je predsjednica udruge Čarobni svijet Anita Ercegovac.

Zadovoljna je bila i organizatorica Sunčana Matić.

– Kao organizatoru manifestacije drago mi je što smo vrijednu manifestaciju imali mogućnost završiti uz Čarobni svijet i naše male prijatelje, najmlađe sudionike u programu. Mladi grade svijet. Zajedničkom brigom i djelovanjem na očuvanju identiteta i narodne baštine, moguće je učiniti značajne pomake za razvoj Knina i stoga raduje suradnja na Danima vizualne kulture s Udrugom Čarobni svijet u budućnosti – kazala je Sunčana Matić.

Autorska prava su vlasništvo portala Huknet

Izbornik